Blog
jan 10
zelf verhuizen goede verhuisdozen

Zelf verhuizen? Dit heb je nodig!

Je verhuizing uitbesteden aan een verhuisbedrijf is niet altijd een passende oplossing. Bijvoorbeeld omdat je een beperkt budget hebt. Je in het weekend of op een feestdag wilt gaan verhuizen. Of omdat je maar een paar spullen hebt te verhuizen en een elftal met vrienden en familie klaar hebt staan die je willen komen helpen. Herken jij jezelf hierin? Lees dan gauw verder, want in dit artikel vertellen wij hoe jij en je vrienden, met de juiste voorbereiding en middelen, de verhuizing zo snel en makkelijk mogelijk kunnen uitvoeren.

Omdat verhuizen meer is dan alleen spullen van de ene naar de andere plek brengen, heb je wel het een en ander nodig om dit zo makkelijk en veilig mogelijk te kunnen doen. Vooral om te voorkomen dat je na de verhuizing meteen door je fysiotherapie pakket heen bent. Maar ook om er voor te zorgen dat je niet naar die Zweedse winkelketen hoeft om een nieuwe inboedel uit te zoeken.

Als verhuisexperts raden wij je aan om in elk geval de volgende dingen te regelen:

  • Goede kwaliteit verhuisdozen
  • Inpakpapier en verwijderbare etiketten
  • Rek- en noppenfolie
  • Hondjes/meubelkarretjes
  • Verhuiswagen mét laadklep

Waarom je dit nodig hebt en hoe je eraan komt, vertellen we hieronder.

Goede kwaliteit verhuisdozen

Besparen op je verhuismateriaal is verleidelijk. Hier moeten we echt even streng zijn. Dit is níet hetgeen waar je op wilt besparen. Er zijn op diverse plekken verhuisdozen te koop. Soms al voor amper € 1,00 per stuk. Dat deze dozen goedkoop zijn, heeft een reden. Ze zijn met minder én van kwalitatief slechter materiaal gemaakt. Hierdoor scheuren bodems en handvatten. En zakken de dozen wanneer je ze opstapelt. Je kunt er dus op wachten tot jouw dierbare spullen op straat liggen en de boel omvalt in de verhuisauto.

Er is een manier om goede verhuisdozen te gebruiken én geld uit te sparen. Verhuisdozen huren bij een verhuisbedrijf. Dit werkt eigenlijk net als het inleveren van lege flessen. Wanneer je ze (heel, schoon, droog en onbeschreven) terugbrengt, krijg je een deel van de aanschafwaarde terug. Dit kan zelfs oplopen tot 50%. Het bijkomend voordeel is dat je hierna niet met een berg overbodig materiaal blijft zitten. Verhuisdozen huren is hiermee niet alleen voordelig, maar ook nog eens duurzaam en makkelijk.

Inpakpapier & verwijderbare etiketten

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om alle breekbare spullen in te pakken tussen je kleding. Besef wel dat het uitpakken extra lang duurt, omdat je spullen uit één doos op minstens twee verschillende plekken moet opruimen. Het kan ook op de old skool manier… met oude kranten. Ook dit levert extra werk op omdat de inkt afgeeft en je alles moet afwassen. Geloof ons als we zeggen: “Hier zit je na je verhuizing écht niet op te wachten.” Beter koop je bij een professioneel verhuisbedrijf inpakpapier van gereycled materiaal. Dit een als nog een relatief duurzame optie en het scheelt je bij het uitpakken van de verhuisdozen een hoop werk. We adviseren je ook om meteen verwijderbare etiketten mee te nemen. Hier kun je de verhuisdozen en jouw meubels mee labellen, zodat iedereen precies weet waar de spullen naar toe moeten in het nieuwe huis. Dan hoef je al die spullen achteraf niet nog 1, 2 of zelfs drie keer te verplaatsen en hoor je ook om de minuut: “Waar moet dit naar toe?”

Rek- en noppenfolie

Noppenfolie, ook wel bubbeltjesfolie genoemd, is ideaal om kwetsbare spullen te verpakken die niet in een verhuisdoos passen. Denk aan schilderijen, lampen of bijvoorbeeld die prachtige grote vaas waar je zo zuinig op bent. De grootste winst in tijd en gemak, valt te behalen met rekfolie. Hiermee kun je deurtjes en laden vastbinden, zodat ze niet precies open gaan wanneer je door de deur of van de trap loopt. Ook kun je het gebruiken om kleine items als bezems en tuingereedschap bij elkaar te binden. Of je moet graag mikado willen spelen tijdens je verhuizing 😉 En je kunt er de noppenfolie mee op zijn plek houden. Dit scheelt je weer rollen tape kopen.

We beseffen dat je jouw verhuizing low budget wilt houden, maar zeg nou zelf… Als je mag kiezen tussen urenlang aanklooien of eerder met je voeten omhoog met een biertje of glas wijn in je hand samen met je vrienden, dan is de keuze snel gemaakt toch?! En daarbij, als je tactisch inkoopt hoef je niet diep in de buidel te tasten om rek- en noppenfolie aan te schaffen.

Je kunt dit materiaal online vinden. Dit is alleen tijdrovend, je moet er op wachten én het wordt vaak in grotere hoeveelheden verkocht dan je nodig hebt. Zonde om te betalen voor spullen die je niet gaat gebruiken. En als het verkeerde spul geleverd wordt, moet je het ook nog eens retour sturen. Zucht. In de meeste gevallen kun je hiervoor ook terecht bij een verhuisbedrijf bij jou in de buurt. Niet alleen kun je hier de hoeveelheden kopen die je nodig hebt. Zij kunnen ook met je meedenken over wat je wel en niet nodig hebt. En je adviseren over welk materiaal je het beste kunt gebruiken voor welke spullen.

De hondenkar zoals deze vroeger werd gebruikt voor het vervoeren van goederen

Hondjes/meubelkarretjes

Over de oorsprong van het woord “hondje”, gaan vele verhalen. Wellicht dat het afstamt van de hondenkar zoals te zien is op bovenstaande foto. Met of zonder echte hond, handig is het zeker. Omdat je net als iedereen zware spullen hebt zoals een wasmachine, droger, dressoir et cetera, is het efficiënt en vooral makkelijk om niet alles te hoeven tillen. Wanneer je in een appartement woont of gaat wonen, wordt dit nog handiger. Je kan ze namelijk ook gebruiken om 5-6 verhuisdozen per keer te vervoeren. Dat scheelt je een hoop wandelingen heen en weer. Je kunt ze op verschillende plekken huren en soms krijg je er zelfs één of meer in bruikleen bij een gehuurde verhuisauto.

Verhuisauto met laadklep

Een gemiddeld gezin heeft 30 m3 (kubieke meter) aan huisraad. Dit zijn een hele boel ritjes heen en weer met je eigen auto en lang niet alles past erin. Met het huren van een verhuisauto bespaar je jezelf een hoop gedoe, tijd en brandstof. Je hebt twee opties als het aankomt op het huren van een verhuisauto. Een verhuisauto huren bij een regulier autoverhuurbedrijf of een verhuiswagen(tje) met chauffeur inhuren bij een verhuisbedrijf?

De eerste optie is de goedkoopste… zolang er niets kapot gaat. Het is alleen niet de makkelijkste optie. De auto’s worden vaak kaal geleverd, waardoor je zelf dekens moet regelen en materiaal om je spullen mee vast te zetten.

Wanneer je een verhuisauto met chauffeur huurt bij een verhuisbedrijf, kun je gebruik maken van alle professionele materialen en de expertise van de chauffeur om je spullen te laden en vast te zetten. Ook kun je de chauffeur zijn ervaring en vaardigheden gebruiken daar waar het lastig wordt. En in tegenstelling tot de auto’s bij reguliere verhuurbedrijven, is de auto ook nog eens standaard uitgerust met hondjes, verhuisdekens, spanbanden, ratels en lijnen.

Kies je er voor om toch een bus te huren bij een autoverhuurbedrijf, neem er dan wel een met een laadklep. Geloof ons… je zult ons aan het einde van je verhuizing dankbaar zijn voor het delen van deze tip.

Veel succes!

We hopen dat dit artikel je op weg heeft geholpen bij het goed voorbereiden van jouw verhuizing. Ook bij zelf verhuizen is een goede voorbereiding het halve werk. Wil je meer informatie over het kopen cq huren van professioneel verhuismateriaal? Neem dan gerust contact met ons op. We beantwoorden met plezier al je vragen.

Over de auteur

Hillebrand Verhuizingen & Transport is in 1992 door, Joop en Yvonne Hillebrand, opgericht in Almere na hun verhuizing naar deze jonge stad. Verhuizen staat in de top 3 van de meest stressvolle momenten in een mensenleven. Het is onze missie om de verhuizing van onze klanten rustig en overzichtelijk te laten verlopen, zodat zij terug kunnen kijken op een stressloze verhuizing.