Blog
nov 05
verhuis cadeau

Wat geef je cadeau aan iemand die gaat verhuizen?

Wanneer iemand binnenkort gaat verhuizen, kan het lastig zijn om een cadeau te bedenken waar hij/zij de komende periode iets aan heeft. Je wilt tenslotte iemand niet opzadelen met extra spullen die ze daarna weer moeten inpakken en verhuizen. Of met een cliché cadeau aan komen zetten die goed bedoeld is en waar je waarschijnlijk de “Dat had je niet hoeven doen” reactie op krijgt. Maar wat geef je dan wel cadeau aan iemand die gaat verhuizen? In dit blog geven we je een aantal voorbeelden van cadeaus waar je echt iets aan hebt wanneer je gaat verhuizen.

(dit artikel wordt op geen enkele wijze gesponsord)

Startpakket voor elke verhuizing

Op en rond de verhuisdag zijn er spullen nodig die je de rest van het jaar of zelfs de komende jaren niet meer nodig hebt. Vaak hebben mensen deze dan ook niet in huis. Hoe leuk zou het dan zijn als jij hier van tevoren aan hebt gedacht en met een pakketje komt vol met handige spulletjes die jouw vriend(en) of familie nodig hebben? Enkele handige items voor in zo’n pakket zijn meubelviltjes in allerlei kleuren en maten. Verhuisfittingen, zodat de plafond- en wandlampen verwijdert kunnen worden maar er nog wel licht is in huis. Een grote rol stevige vuilniszakken en duurzaam wegwerpservies. Je kunt het pakket zo uitgebreid en persoonlijk maken als je zelf wilt. Het samenstellen van het cadeau kost iets meer tijd, maar dit zal beloond worden met veel dankbaarheid van degene die het in ontvangst mag nemen.

Verhuisservice (€ 5,90 – € 75,40)

Misschien wel een van de minst leuke klusjes met betrekking tot een verhuizing is het versturen van adreswijzigingen. Hier heeft PostNL iets handigs op bedacht. De verhuisservice. Gedurende een door jou zelf te bepalen periode (2 tot 52 weken) kunnen zij de post automatisch doorsturen naar het nieuwe adres. Dit geeft de persoon die gaat verhuizen de tijd om zich op een rustiger moment te buigen over de adreswijzigingen. Een bijkomend voordeel is dat PostNL ook naar de deur jou opgegeven bedrijven een adreswijziging kan doorgeven. De bedrijven die geïnformeerd worden staan vermeld in een handig overzicht. Zo blijft er minder werk over voor degene die gaat verhuizen.

Zelf gekookt of uitgekookt (vanaf € 15,00)

De dagen rondom een verhuizing zijn, zoals je zelf wellicht al eens hebt ervaren, druk. En dan zitten ook nog eens zo goed als al je spullen ingepakt in een verhuisdoos. Koken is daarmee een van de laatste dingen waar je op die dagen nog tijd en zin in hebt. Tegelijkertijd is een voedzame maaltijd extra belangrijk om je energiepeil op niveau te houden. Wanneer er een lekker maaltijd voor je klaar staat aan het eind van zulke dagen ben je iemand meer dan dankbaar. Nu kun je zelf uren in de keuken gaan staan om een lekker maaltje klaar te maken voor de vrienden/familie die gaat verhuizen (wel zo persoonlijk), maar je kunt uitgekookt(er) te werk gaan. Op uitgekookt kun je tot vier weken van tevoren maaltijden bestellen die op afspraak worden bezorgd bij de ontvanger. De maaltijden zijn op te warmen in de magnetron en oven en maar liefst vijf dagen houdbaar in de koelkast.

Blinkend paleisje (vanaf € 35,00 – 2 uur)

Het biedt verlichting wanneer er (fysieke) werkzaamheden uit handen worden genomen. Een van de manieren om verlichting te bieden is hulp bij het schoonmaken. Niets fijner dan een schoon huis waar je zo in kunt trekken en een oud huis dat schoongemaakt wordt terwijl jij je op leukere zaken kunt richten. Je kunt zelf je schoonmaakhandschoenen uit de kast trekken om te helpen bij de grote schoonmaak. Het is ook mogelijk om (eenmalig) een professionele schoonmaker in te huren die namens jou het (oud of nieuwe) huis omtovert tot een blinkend paleisje. Een stralender cadeau kun je niet geven. Nou ja… of je moet een bezoekje aan de juwelier gepland hebben staan 😉

Handig man, zo’n handyman (vanaf € 40,00)

Naar mate de verhuisdatum dichterbij komt, wordt iemand steeds meer geacht om als een soort octopus meerdere dingen tegelijkertijd te doen. Wat extra handen zijn in deze periode geen overbodige luxe. Zeker als ze tijdrovende of ingewikkelde klussen als het inpakken van verhuisdozen of het demonteren van meubels kunnen overnemen. Een handyman is een waardevol cadeau die jouw vriend(en) of familie zeker kunnen gebruiken wanneer ze gaan verhuizen.

Een verhuisplan van een verhuisexpert (€ 297,00)

Wil je echt een verschil én indruk maken met jouw cadeau? Geef dan een verhuisplan cadeau. Zodra bekend is dat hij/zij wil gaan verhuizen, komt er een verhuiscoördinator langs om alle details van de verhuizing te bespreken. De verhuiscoördinator legt vervolgens alles in een plan(ning) vast. Dit biedt houvast tijdens de gehele verhuisperiode. Zo heeft degene die gaat verhuizen te aller tijden alle benodigde informatie bij elkaar en een helder overzicht van alle to do dingen en het moment waarop deze uitgevoerd (moeten) worden.

Over de auteur

Hillebrand Verhuizingen & Transport is in 1992 door, Joop en Yvonne Hillebrand, opgericht in Almere na hun verhuizing naar deze jonge stad. Verhuizen staat in de top 3 van de meest stressvolle momenten in een mensenleven. Het is onze missie om de verhuizing van onze klanten rustig en overzichtelijk te laten verlopen, zodat zij terug kunnen kijken op een stressloze verhuizing.