Blog
mei 11
Verhuisdozen inpakken

Voorbereidingen wanneer je de verhuisdozen laat inpakken

De meeste tijd bij het voorbereiden van je verhuizing, gaat zitten in het uitzoeken en inpakken van de verhuisdozen. Wanneer je het inpakken zelf doet, is het verstandig om zeker vier weken voor de verhuisdag al te beginnen. In de laatste 7-14 dagen voor de verhuisdag ben je met name druk in de nieuwe woning. Ook komen er onverwachte to do dingen op je lijstje terecht, waardoor je minder tijd hebt voor het voorbereiden van je verhuizing. Dit betekent wel dat je weken lang omringt wordt door verhuisdozen. Als je er voor kiest om het inpakken uit te besteden aan het verhuisbedrijf van jouw keuze, dan doen zij dit de dag voor jouw verhuizing. Je kunt dan tot 24 uur voor je verhuisdag in huis leven zoals je elke dag hebt gedaan. Er zijn een aantal kleine voorbereidingen die je wel zelf nog even moet doen. Wat deze voorbereidingen zijn, lees je hieronder.

Verhuisdozen inpakken

Inpakken van eerste benodigdheden

Zodra het verhuisteam over de drempel stapt, gaat het ineens heel snel. Overal lopen mensen die vakkundig en efficiënt alles wat ze tegen komen in een verhuisdoos stoppen. Voordat je het weet zitten je schoenen, sokken en broeken in een doos. En heb je morgen niets meer om aan te trekken 😉. Pak voor de dag waarop het verhuisbedrijf komt inpakken, een koffer in met alle kleding, jassen, schoenen, medicatie, opladers etc. die je de komende 2-3 dagen nodig. Leg hem op de dag van het inpakken op bed. Zo weten de verhuizers dat ze daar niet aan mogen komen.

Privé spullen inpakken

Er kunnen spullen zijn die je liever zelf in pakt. Of waarvan het een ander niets aangaat dat je het hebt. Vraag in dat geval in aanloop naar de verhuizing het verhuisbedrijf om een aantal verhuisdozen. Zodat je deze op je gemak zelf kunt inpakken voordat de verhuizers alles overnemen. Ben je lekker bezig en wil je zelf nog meer inpakken? Bij verhuisbedrijven zoals die van ons, geschiedt het inpakken op nacalculatie. Je betaald dus alleen voor de uren die er daadwerkelijk gemaakt zijn. Geef dit wel bijtijds door, zodat het verhuisbedrijf de planning (indien nodig) kan aanpassen. Zo voorkom je dat het verhuisbedrijf alsnog de kosten moet doorberekenen, omdat zij voor niets mankrachten voor je hebben ingepland.

Pak sleutels niet in

Verhuisdozen inpakken

Op de inpak- en verhuisdag kan het zijn dat de verhuizers gebruik willen maken van een of meer ramen en deuren. Houd daarom sleutels van tuinhekken, schuren, fietsen, ramen, achterdeuren etc. bij de hand, zodat deze snel gepakt kunnen worden wanneer deze nodig zijn. Veel mensen bewaren (reserve) sleutels op een vaste plek. Zet deze weg en loop deze nog even goed na, zodat je meteen alle sleutels die bij het oude huis horen apart kunnen leggen voor de overdracht.

Spullen scheiden

Grote kans dat je niet alles meeneemt naar je nieuwe huis. Wellicht zijn er spullen aan vervanging toe. Zijn ze overbodig geworden of nemen de nieuwe bewoners spullen van je over. Zet per ruimte deze spullen bij elkaar. Zoveel mogelijk apart van de spullen die wel verhuisd moeten worden. Zo kan het verhuisteam in één oogopslag zien wat er wel én niet ingeladen kan worden. Heb je spullen die afgevoerd moeten worden? Zorg er dan voor dat deze spullen al weg zijn voor de verhuisdag.

Verhuisdozen inpakken

Houd looppaden vrij

Het verhuisteam neemt allerlei inpakmateriaal mee om jouw spullen voor te bereiden op de verhuizing. Ze wandelen continue met volle handen door je huis. Het is daarom, en om werkruimte te behouden, belangrijk om de gang, deuropeningen en looproutes door je huis vrij te houden. Loop dit de avond voor het inpakken en de verhuisdag even na zodat er geen onveilige situaties ontstaan. Het is niet de bedoeling dat jouw verhuizing begint met een ritje naar de EHBO omdat er iemand is gestruikeld over spullen die in de weg zijn gezet.

De keuken inpakken

Op de inpakdag wordt ook de keuken meteen onder handen genomen. Wanneer je een apart hoekje op het aanrecht inricht met de laatste benodigdheden, denk aan servies, bestek en levensmiddelen voor de laatste maaltijden, dan laten de verhuizers deze spullen staan. Ze kunnen dan niet per ongeluk met de overige spullen al worden ingepakt. Vergeet ook niet de schoonmaakspullen (doekjes, vuilniszakken, allesreiniger etc.) die je nog in de oude woning nodig hebt apart te houden.

Koek en zopie

Verhuisdozen inpakken

Om de verhuisdag goed door te komen is het belangrijk om ervoor te zorgen dat jij, de hulptroepen en verhuizers over voldoende brandstof beschikken om het energiepeil hoog te houden. Laat daarom het koffiezetapparaat, de waterkoker en koelkast (met drinken) staan tot het laatste moment. Deze spullen worden dan als laatste ingepakt en ingeladen op de verhuisdag. Ze worden dan automatisch als een van de eerste spullen weer uitgeladen. Zo is iedereen de hele dag verzekerd van voldoende eten en drinken.

Kosten voor het inpakken

Omdat je bij ons alleen betaald voor de uren die we maken, heb je alle vrijheid om te kiezen wat je, door wie, laat inpakken. Je kunt alles zelf doen, een deel uitbesteden of alles uitbesteden. Ben je benieuwd wat de kosten zullen zijn wanneer je alles laat inpakken? Geef dit dan tijdens het kennismakingsgesprek aan bij onze verhuisadviseur. De inpakkosten worden apart gespecificeerd op de offerte. Zo kun je achteraf nog beslissen wat je wel en wat je niet wilt laten doen door onze verhuiskanjers.

Over de auteur

Hillebrand Verhuizingen & Transport is in 1992 door, Joop en Yvonne Hillebrand, opgericht in Almere na hun verhuizing naar deze jonge stad. Verhuizen staat in de top 3 van de meest stressvolle momenten in een mensenleven. Het is onze missie om de verhuizing van onze klanten rustig en overzichtelijk te laten verlopen, zodat zij terug kunnen kijken op een stressloze verhuizing.