mrt 16
verhuizen tijdens de corona crisis

Verhuizen tijdens de corona crisis

We kunnen het ons voorstellen dat er van alles door je heen gaat, wanneer je op korte termijn jouw verhuizing gepland of je woning al te koop hebt staan. Kun je nog steeds verhuizen tijdens de corona crisis? Zoals het er nu voorstaat is dat, met een aantal maatregelen, nog mogelijk. In dit artikel vertellen we je hoe wij er samen voor kunnen zorgen dat je in deze tijd ‘gewoon’ kunt verhuizen.

Schitter van afwezigheid

Voel jij je niet lekker? Denk aan hoesten, neusverkoudheid, koorts, vermoeidheid, kortademigheid etc. Of ben je in de afgelopen dagen in aanraking geweest met iemand die zich niet lekker voelt? Zorg er dan voor dat je niet fysiek aanwezig bent tijdens de verhuizing. Laat een van je dierbare deze taak van je overnemen.

We begrijpen dat het vreemd voelt om niet bij jouw eigen verhuizing aanwezig te zijn. Ter bescherming van de mensen die jou komen helpen met je verhuizing, ons verhuisteam, is dit heel belangrijk. Om er voor te zorgen dat wij ook andere families in deze ingewikkelde periode kunnen blijven bijstaan, is het cruciaal om onze medewerkers (en daarmee iedereen die met hen in aanraking komt) zo goed mogelijk te beschermen.

Maximaal 2 personen

Daarnaast verzoeken wij je dringend om slechts met één, maximaal twee mensen aanwezig te zijn tijdens de verhuizing. We begrijpen dat je alle hulp kunt gebruiken. Laat eventuele hulp daarom langskomen op de dagen voor en na de verhuizing. Maar niet op de dag zelf. Dit geldt ook voor klusbedrijven, monteurs etc. die nog werkzaamheden moeten uitvoeren. Houd hier in de planning rekening mee.

Indien deze richtlijnen niet door u als klant worden nageleefd, behouden wij ons het recht voor de verhuizing te staken. Eventuele gevolgschade kan niet op ons worden verhaald en ook de verhuiskosten kunnen niet worden teruggevorderd.

Ventileer

Het corona virus verspreidt zich via kleine druppeltjes die in de lucht komen wanneer iemand niest of hoest. Als andere mensen die druppeltjes inademen, of bijvoorbeeld via hun handen in de mond, neus of ogen krijgen, kunnen zij besmet raken met het virus. Om de kans van verspreiding zo klein mogelijk te maken is het belangrijk om jouw huis op de dag van én de dagen voor de verhuizing goed te ventileren.

Draag een mondkapje

Tijdens de verhuizing kan het per ongeluk gebeuren dat je de 1,5 meter afstand vergeet te bewaren. Om er voor te zorgen dat er op dit soort momenten toch enige vorm van bescherming is, vragen wij je een mondkapje te dragen. Uiteraard zal het verhuisteam hetzelfde doen.

Persoonlijke hygiëne

Persoonlijke hygiëne is meer dan ooit belangrijk om te helpen voorkomen dat jij of een ander in jouw omgeving besmet raakt. Zorg er voor dat:

  • je jouw neus en mond afdekt met jouw elleboog of een papieren zakdoek wanneer je moet hoesten of niezen;
  • je deze zakdoeken direct weggooit in een vuilniszak;
  • je jouw handen wast met water en zeep na het hoesten en/of snuiten van jouw neus. Denk er aan om ook goed tussen jouw vingers, onder je nagels en de rug van jouw handen te wassen. Droog je handen vervolgens af met een papieren handdoekje en gooi deze net als de zakdoeken, direct weg.

Houd afstand!

Houd, ook al heb je geen klachten, waar mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar en onze medewerkers. Eventuele viruscellen kunnen dan neerdalen voordat deze worden ingeademd. Door afstand van elkaar te houden, verklein je de kans op besmetting. Vermijdt daarom elk onnodig fysiek contact.

Indien deze richtlijnen niet door u als klant worden nageleefd, behouden wij ons het recht voor de verhuizing te staken. Eventuele gevolgschade kan niet op ons worden verhaald en ook de verhuiskosten kunnen niet worden teruggevorderd.

Verhuizen tijdens de corona crisis

In aanvulling op deze maatregelen nemen wij onze verantwoordelijkheid door onze werkwijze waar mogelijk aan te passen en onze medewerkers goed in de gaten te houden. Dit doen wij om de kans op besmetting met het corona virus voor onze klanten (jij en jouw familie) en medewerkers zo klein mogelijk te maken. Dit doen wij onder andere door:

  • offerte afspraken waar mogelijk via beeldbellen te laten plaatsvinden;
  • verhuisdozen te bezorgen tot en op te halen bij de voordeur;
  • geen handen te geven wanneer wij wel fysiek bij je langskomen.

Uiteraard doen wij er alles aan om, ook met deze maatregelen, ons hoge niveau dienstverlening te blijven leveren. Heb je vragen over jouw verhuizing in deze tijd? Neem contact met ons op. Je kunt ons nog steeds op de gebruikelijke manieren bereiken!

Check hier de laatste richtlijnen en maatregelen van het RIVM

Over de auteur

Hillebrand Verhuizingen & Transport is in 1992 door, Joop en Yvonne Hillebrand, opgericht in Almere na hun verhuizing naar deze jonge stad. Verhuizen staat in de top 3 van de meest stressvolle momenten in een mensenleven. Het is onze missie om de verhuizing van onze klanten rustig en overzichtelijk te laten verlopen, zodat zij terug kunnen kijken op een stressloze verhuizing.