Blog
apr 02
Verhuislift verhuizen naar appartement

Verhuizen naar een appartement; met een verhuislift wordt het een eitje

Er worden steeds meer appartementencomplexen gebouwd. Grote kans dus dat je van en/of naar een gelijkvloerse woning gaat verhuizen. Je verhuizing wordt dan net even complexer. In een ouder complex kan het zijn dat er geen huislift aanwezig is. Moderne complexen worden steeds hoger. Beide situaties vragen meer van je dan alleen spierbundels. In dit artikel leggen we uit wat je mogelijkheden zijn van een verhuislift wanneer je gaat verhuizen naar een appartement.

Wat is een verhuislift?

Verhuislift verhuizen naar appartement

Een verhuislift is een goederenlift die het mogelijk maakt om spullen, zoals die vreselijk zware wasmachine, makkelijker naar een hogere verdieping te krijgen. De verhuiswagen wordt zo dicht mogelijk bij de lift geplaatst zodat alle spullen direct overgeplaatst kunnen worden van en naar de verhuislift.

Er zijn verschillende type liften. Zo zijn er vrijstaande liften die als een soort K’NEX bouwpakket in elkaar gezet worden. En bestaan er liften die gemonteerd zijn op een aanhanger of auto. Beide type liften hebben voor- en nadelen die invloed hebben op welke type lift er (het beste) gebruikt kan worden.

Wanneer kun je een verhuislift gebruiken?

Een verhuislift kan handig zijn wanneer je gaat verhuizen naar een appartement. Maar zelfs als je in een eengezinswoning gaat wonen, is het in sommige gevallen handig om een lift in te zetten.

Om een verhuislift te kunnen gebruiken moeten er een aantal zaken aanwezig zijn:

  • Er moet een raam dat geopend kan worden of een balkon c.q. dakterras zijn;
  • Dit raam moet groot genoeg zijn om in elk geval een groot gedeelte van de spullen doorheen te halen;
  • De hoogte en afstand tussen de plaats van de verhuislift en het raam/de balustrade moet binnen het bereik van de verhuislift liggen;
  • De plaats waar de verhuislift moet komen te staan, moet bereikbaar en veilig zijn;
  • Er moet een stabiele, verharde en vlakke ondergrond zijn om de verhuislift op te plaatsen;
  • En er mogen geen obstakels in de weg staan zoals bomen of bijvoorbeeld een tuin van beneden buren die niet toegankelijk is.
Een verhuislift in gebruik bij de gallerij van een appartementencomplex

Je ziet, er zijn nogal wat voorwaarden van toepassing die bepalen of een verhuislift voor jou de oplossing is. Houd er rekening mee dat, zelfs als de situatie voldoet aan de eisen, het mogelijk is dat een verhuislift niet gebruikt kan worden. Bijvoorbeeld wanneer er te veel neerslag is of een te harde wind staat. Hierdoor kan het niet veilig zijn voor jouw spullen, omstanders en het verhuisteam om de lift te gebruiken.

Verhuislift huren

Er zijn mogelijkheden om verhuisliften te huren. Omdat het plaatsen, opbouwen en gebruiken van de verhuislift de nodige expertise en ervaring vereist is dit zelden mogelijk zonder er een of meerdere verhuizers bij in te huren. Hiervoor wordt doorgaans een uurtarief berekend met een minimum van twee uur. Al dan niet in combinatie met een reiskosten- of kilometervergoeding.

Wanneer je jouw verhuizing aan een professioneel verhuisbedrijf hebt uitbesteed, zit het gebruik van een lift (indien toepasbaar) meestal bij de prijs inbegrepen. Al het materiaal dat nodig is om jouw verhuizing vakkundig en snel uit te voeren wordt door het verhuisbedrijf geregeld. Er is dus niets, nou ja bijna niets, waar jij je zorgen om hoeft te maken.

Kortstondig gebruik

Een verhuislift kan ook een uitkomst bieden wanneer je intern iets wilt verplaatsen. Dit kan handig zijn omdat iets erg zwaar is, maar wordt vaker toegepast omdat sommige items niet over de trap verplaatst kunnen worden door het formaat of de verhoudingen van een item. Ook in dit soort gevallen kun je bij professionele verhuisbedrijven zoals die van ons terecht. Je hoeft dan geen lift met verhuizers te huren, maar geeft het verhuisbedrijf je een vaste prijs voor de uit te voeren werkzaamheden.

Twijfel je of in jouw situatie een verhuislift toepasbaar is? Of wil je naar aanleiding van dit artikel meer informatie? Neem dan contact met ons op. We beantwoorden met plezier al jouw vragen.

P.S. Like en volg onze Facebook pagina. Hier delen we regelmatig handige informatie die waardevol kan zijn voor jouw verhuizing.

Over de auteur

Hillebrand Verhuizingen & Transport is in 1992 door, Joop en Yvonne Hillebrand, opgericht in Almere na hun verhuizing naar deze jonge stad. Verhuizen staat in de top 3 van de meest stressvolle momenten in een mensenleven. Het is onze missie om de verhuizing van onze klanten rustig en overzichtelijk te laten verlopen, zodat zij terug kunnen kijken op een stressloze verhuizing.