Blog
jul 17
Verhuis apps gadgets

Verhuizen: 7+ apps & gadgets die van jouw verhuizing een feestje maken

Verhuizen staat waarschijnlijk niet bovenaan jouw bucketlist. Al is het maar vanwege de druk en stress die het met zich meebrengt. Gelukkig heb je de 21ste eeuw aan jouw zijde! Met het tactisch inzetten van de beschikbare technologie kan jouw verhuizing een stuk prettiger verlopen dan je nu wellicht denkt. Dat is toch een fijn vooruitzicht? We hebben hieronder ruim 7 apps & gadgets op een rij gezet die van jouw verhuizing een feestje maken.

 

7+ apps & gadgets die van jouw verhuizing een feestje maken

1) WoonTodo
Iedereen die een offerte afspraak inplant met een van onze adviseurs krijgt onze checklist toegestuurd. Wie liever een interactieve checklist heeft, die je onderweg kunt bijhouden, is er de WoonTodo app. Na installatie vul je de aankoopdatum en sleuteloverdracht van je nieuwe huis in en de app stelt een checklist op, afgestemd op jouw situatie. Je kunt de app gebruiken van het begin tot het eind. Van het zoeken van een notaris tot het bestellen van de gordijnen. Alle dingen op de to-dolijst worden chronologisch voor je ingepland. Rekeninghoudend met bijvoorbeeld levertijden van keukens en vloeren. Heb je een taak af? Dan kun je hem meteen afvinken van de lijst. En als jij je best doet… krijg je misschien zelfs een compliment.

2) Evernote
Evernote is the new black. Weg met dat kladblok en die pen die je elke keer kwijt raakt. In deze app kun je een oneindige hoeveelheid notities opslaan. Zo heb je altijd je aantekeningen bij de hand. Wil je een aantekening delen of iets toevoegen aan je partners to-dolijstje? Dan kun je vanuit de app jouw notitie gemakkelijk delen. Voor de echte controlfreaks onder ons, kun je jouw notities ook synchroniseren met jouw e-mail. Als je dan nog je notities kwijt raakt…

3) CamToPlan
Grote kans dat jij in je nieuwe huis wilt gaan schilderen. Een nieuwe vloer wilt leggen. Of de gordijnen wilt vervangen. Dan heb je de afmetingen van je nieuwe huis nodig om te kunnen bepalen hoeveel je nodig hebt. Weg met alle losse papiertjes. Weg met de rolmaat. Hier is CamToPlan. Met deze app meet je alle afstanden nauwkeurig op. En dat niet alleen… je kunt ook nog een plattegrond maken van de gemeten ruimtes. Je kunt dan meteen gaan bedenken hoe jij je huis straks gaat inrichten. En kijken of de nieuwe bank die je op het oog hebt niet te groot is.

 

Nieuwe aankopen

4) Sikkens Expert
Als je toch bezig bent om je nieuwe huis in te meten… maak dan meteen wat foto’s van de muren die je wilt gaan schilderen. Upload hem in de Sikkens Expert app. Selecteer de muur die je van een nieuwe kleur wilt voorzien. En laat je fantasie er digitaal op los. In deze app kun je de muren van een nieuwe kleur voorzien, zodat je meteen kan zien hoe het staat.

5) Ikea Place App
Je ziet wellicht je kans schoon om meteen nieuw meubilair aan te schaffen voor het nieuwe huis. “Die linnenkast kan immer echt niet meer.” Met de IKEA Place App tegelijkertijd door je eigen huis én de IKEA lopen.  Deze app stelt je instaat om je nieuw IKEA meubilair in je eigen huis en interieur te plaatsen om te kijken of het (bij elkaar) past. Zo hoef jij je niet af te vragen in de IKEA-vestiging of de kleur van de linnenkast wel bij het bed past. En of het tapijt dat je op het oog hebt, niet vloekt bij de bank. Bestel vervolgens de producten online en je hoeft die hele winkel nooit van dichtbij te zien. Daar word toch iedereen blij van!?!

6) Money Manager
We kennen hem/haar allemaal wel: de koopgrage partner. Het nieuwe huis is een blank canvas, waar je onbeperkt je fantasie op los kunt laten. Nou ja, onbeperkt… er is natuurlijk wel een budget om rekening mee te houden. Met de Money Manager kun je precies bijhouden wat er binnenkomt. Wat er uitgaat. En hoeveel budget je per kostenpost nog ter beschikking hebt. In de app kun je ook een kopie van je aankoopbonnen bewaren. Handig als je gebruik wilt maken van het garantie- of ruiltermijn.

7) PostNL
Nieuwe lamp besteld voor boven de eettafel? Benieuwd wanneer hij bezorgd wordt? Houd het overal in de gaten met de app van PostNL.

 

Track & Trace

8) Pixie
Je kan nog zo gestructureerd te werk gaan, maar het kan iedereen gebeuren dat je onverhoopt toch iets uit het oog bent verloren. Je sleutels, laptop, die doos met belangrijke papieren… Je vindt ze allemaal makkelijk terug met Pixie. Je maakt een Pixie hangertje vast aan de items die je niet kwijt wilt raken. Vervolgens connect je in de bijbehorende app alle items. Hierna kun je elk item snel terugvinden als je ze even uit het oog bent verloren. Moet je natuurlijk niet je telefoon kwijt raken 😉

9) Pet tracker
Een verhuizing is voor onze huisdieren net zo stressvol, of misschien nog wel meer, als voor ons zelf. Honden en katten raken snel van slag. Combineer dit met een nieuwsgierig aard en voor je het weet zijn ze ontsnapt en de weg kwijt. Natuurlijk heb je ze gechipt, maar zolang niemand jouw pluizenbeest vangt en scant… ben jij hem/haar kwijt. Met de Pet Tracker van Kyon kun je zelf jouw most wanted huisdier lokaliseren. Het werkt als volgt: Je huisdier krijgt een halsband om die voorzien is van een zender. Via de bijbehorende app kun je zien waar de zender en dus jouw hond of kat zich bevindt.

10) Sortly
Voor de echte diehard organizers onder ons, is Sortly de uitvinding van de eeuw. In vier simpele stappen kun je jouw hele leven organiseren. Nou ja… als het op je bezittingen aankomt. Stap 1) Neem een foto van het item en geef het een tag. Stap 2) Groepeer items. Stap 3) Creëer een bijbehorende QR-code en plak deze op het item of de doos. Stap 4 – Sla op, maak een back-up en synchroniseer. Benieuwd wat er in een specifieke doos zit? Scan de code en je weet het precies.

 

BONUS

11) Thuisbezorgd
Het is niet gek dat je tijdens het klussen en het verhuizen, de tijd compleet uit het ogen raakt. Je hoofd staat dan niet bepaald naar koken tegen de tijd dat je eindelijk klaar bent. Langleve de 21ste eeuw! Want ook daar is een app voor. Via de Thuisbezorgd app kun je makkelijk en snel een heerlijke maaltijd bestellen met je smartphone. Voor je het weet word hij bij je thuis bezorgd zoals de naam al doet vermoeden.

 

Als met al deze apps & gadgets, en onze hulp ;), jouw verhuizing geen feestje wordt…

Over de auteur

Hillebrand Verhuizingen & Transport is in 1992 door, Joop en Yvonne Hillebrand, opgericht in Almere na hun verhuizing naar deze jonge stad. Verhuizen staat in de top 3 van de meest stressvolle momenten in een mensenleven. Het is onze missie om de verhuizing van onze klanten rustig en overzichtelijk te laten verlopen, zodat zij terug kunnen kijken op een stressloze verhuizing.