Verhuizen lijkt heel simpel. (Als dat het geval was, dan waren professionele verhuisbedrijven als die van ons, overbodig.) Er zijn vele valkuilen die van jouw verhuizing een dit-doe-ik-nooit-meer-ervaring kunnen maken. Daarom hebben wij hieronder 5+ verhuistips voor je op een rij gezet, zodat jij de meest gemaakte fouten niet hoeft te maken.
Verhuistips: 5+ dingen die je niet moet doen wanneer je gaat verhuizen
Verhuistip #1: goedkope verhuisdozen gebruiken
Wanneer je jouw verhuizing laat uitvoeren door een professioneel verhuisbedrijf, krijg je in de meeste gevallen verhuismateriaal in bruikleen. Vraag dit desnoods na bij het verhuisbedrijf als dit niet in de offerte staat vermeld. Mocht het gebruik van verhuisdozen niet zijn inbegrepen, of ga je de verhuizing zelf doen, investeer dan in goede verhuisdozen. Zeker als je weet dat ze langere tijd opgestapeld blijven staan, bijvoorbeeld gedurende de opslagperiode. Ook al lijken de verhuisdozen die je bij bouwmarkten of zelfopslag locaties kunt kopen best sterk. In de praktijk scheuren regelmatig de handvatten, zakken de bodems in en bezwijken hele dozen onder het gewicht. De verhuisdozen die door gerenommeerde verhuisbedrijven worden gebruikt, zijn speciaal ontwikkeld voor langdurig en veelvuldig gebruik. Hiermee zijn ze meer ‘hufter proof’. Wat natuurlijk niet betekent dat je met ze kunt gaan gooien 😉 .
Wist je dat je bij ons professionele verhuisdozen kunt kopen én zelfs huren? Vraag ons naar de mogelijkheden
Verhuistip #2: te laat beginnen
Verhuizen kost tijd. En dan hebben we het niet eens over het van ‘A’ naar ‘B’ brengen van de spullen. Het meeste werk van een verhuizing zit hem in de voorbereiding. Vraag daarom ruimschoots op tijd (6-8 weken van te voren) verhuisoffertes aan en wacht niet tot het laatste moment. Zo voorkom je dat verhuisbedrijven geen tijd meer hebben om jouw verhuizing in te plannen. Wacht ook niet te lang met het uitzoeken en inpakken van je spullen. Idealiter zoek je jouw spullen uit vóór dat de verhuisofferte wordt opgesteld. Zo weet je zeker dat je niet betaald voor spullen die uiteindelijk niet mee gaan. Ons advies? Start ongeveer vier weken voor de verhuizing met het inpakken van de verhuisdozen. Zo hoef je niet alles in een Formule 1 tempo in te pakken en weet je zeker dat je vlak voor de verhuizing niet hoeft te stressen omdat je tijd tekort komt.
Verhuistip #3: ingewikkelde coderingen
Tijdens een verhuizing zit niemand erop te wachten om de Da Vinci code te moeten kraken. Kamer 2a. Kamer F. Slaapkamer linksachter. We hebben door de jaren heen, helaas allerlei creatieve coderingen voorbij zien komen. De een nog ingewikkelder dan de ander, met als resultaat dat de verhuizing langer duurt dan nodig is. Of je nu een professioneel verhuisbedrijf inhuurt of vrienden en familie je komen helpen… daar wordt geen mens gelukkig van. Dus doe ons en jouw dierbaren een plezier en houdt de codering simpel. Er is echt niets mis met: ‘keuken’, ‘badkamer’, ‘ouder slaapkamer’, ‘garage’ etc.
Verhuistip #4: klussen tijdens de verhuizing
“Pas op voor de muren, die kunnen nog nat zijn. De schilder heeft vanochtend het schilderwerk afgerond.” Misschien dat je moet lachen na het lezen van deze zin en denk je ‘Niet echt slim hè?!’. Begrijpelijke reactie maar, geloof het of niet, vaker realiteit dan je zou denken. Mensen zijn over het algemeen van nature positief ingesteld, wat resulteert in een te krappe planning. Al dan niet gevoed door een aannemer of klusjesman met een positieve (lees: niet realistische) planning , zoals wij dat noemen. In de praktijk blijkt in 99 van de 100 gevallen dat werkzaamheden uitlopen. Houd hier rekening mee en plan alle werkzaamheden niet strak achter elkaar in. Dit voorkomt problemen.
Verhuistip #5: kinderen thuis houden tijdens de verhuizing
Kinderen zitten niet op de verhuizing te wachten. Echt niet. Ze zijn natuurlijk nieuwsgierig naar de verhuiswagen en hoe de spullen dan de auto in gaan. Maar… die nieuwsgierigheid verandert al snel in verveling, wanneer ze realiseren dat de verhuizing niet in een uur is uitgevoerd. De computer is ingepakt en de wifi afgesloten. Spelen met hun speelgoed kunnen ze ook niet. Met als resultaat een kind dat om aandacht blijft vragen en voor de voeten van de verhuizers loopt. Laat kinderen daarom gewoon naar school gaan. Breng ze onder bij een vriendje/vriendinnetje of laat opa en oma oppassen. Wedden dat ze het erg leuk vinden om tijd met hun kleinkind(eren) door te brengen?!
Bonus verhuistips: offertes opvragen zonder bezichtiging
De websites waar je online verhuisoffertes kunt opvragen, vliegen om je oren. Het klinkt ideaal. Je vult je contactgegevens in. Vinkt snel die paar spullen aan die je hebt. Et voila! Je hebt zo drie offertes in je inbox. Tenminste, dat wordt gepretendeerd. Professionele verhuisbedrijven brengen zelden op deze manier een offerte uit. Simpelweg omdat elke verhuizing anders is en in de praktijk blijkt dat het door jou ingevulde lijstje de lading niet dekt. Met als resultaat dat het voor de verhuizer meer werk blijkt te zijn en jij moet bijbetalen.
Vraag daarom offertes aan bij door jouw zelf geselecteerde verhuisbedrijven mét bezichtiging. Zo weet je zeker dat er voor alle partijen achteraf géén verrassingen zijn.
Dit artikel vol verhuistips heeft je weer een stap dichterbij een geslaagde verhuizing gebracht. Je weet nu wat je in elk geval niet moet doen om jouw verhuizing soepel te laten verlopen. Nieuwsgierig naar meer verhuistips en adviezen? Like onze Facebookpagina. Wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor jouw verhuizing? Neem dan even contact met ons op.
Er kunnen geen reacties worden achtergelaten.