Blog
aug 12
verhuishacks

Verhuishacks die je leven écht makkelijker maken

Het internet zwermt van de goed bedoelde adviezen als het aankomt op verhuizen. Van het verpakken van glazen in sokken tot het inpakken van kleding in vuilniszakken. Als verhuisexpert moeten we helaas concluderen dat de meeste tips je juist meer tijd en energie kosten. Wat helpt dan wel om je leven makkelijker te maken tijdens je verhuizing? In dit artikel delen we graag verhuishacks waar je écht iets aan hebt.

Verhuishack #1 Sokken vs. pakpapier

Wanneer je op internet gaat zoeken naar verhuistips, is dit een van de eerste zogenoemde verhuishacks die je tegenkomt. Volgens zichzelf verklaarde ervaringsdeskundigen zou het verstandig zijn en tijd besparen om je glazen te verpakken in sokken. We moeten toegeven het is creatief gevonden. Toch raden we je af om dit te doen, vooral omdat het niet de juiste bescherming biedt en het je juist extra tijd kost. Wil je zeker weten dat je glazen heelhuids in je nieuwe keukenkastje terecht komen? Pak ze dan stuk voor stuk in met inpakpapier (bestel hier jouw verhuismateriaal). Doe geen prop in het glas… het gevaar schuilt aan de buitenkant. Zet ze rechtop in de verhuisdoos en zorg ervoor dat ze stevig tegen elkaar aan staan. We beloven, je glazen komen heelhuids aan in je nieuwe huis én je hoeft niet je sokken in de keuken weer op te vouwen om ze vervolgens weer naar de slaapkamer te verplaatsen.

Verhuishack #2 Labelen

Niet iedereen is even handig. Je kunt tenslotte niet overal goed in zijn… alhoewel wij een aardig eind komen 😉. Bij het idee alleen al dat alle elektronica kabels ontkoppelt en weer aangesloten moet worden, gaat het beeld bij sommige mensen op zwart. En zelfs voor degene die hier wel handig in zijn, kan het een vervelend klusje worden aan het einde van een lange verhuisperiode. Met deze verhuishacks wordt het een fluitje van een cent.

Wanneer je de kabels (en eventueel uit- en ingangen) labelt, kun je zonder na te denken de kabels zo aansluiten en zit je voor je het weet, relaxt op de bank met een borrel en wat lekkers, te genieten van de eerste avond in je nieuwe (t)huis.

Verhuishack #3 Markeren

Wacht, leg de labels nog niet weg. Als je toch zo lekker bezig bent, kun je ook meteen de meubels labelen die je uit elkaar gaat halen. Wanneer je elke zijde voorziet van een L(inks), R(echts), B(oven), O(onder) etc. hoef je bij het monteren niet meer uit te vogelen welke onderdeel waar moet komen. Heb je meerdere kasten die hetzelfde zijn? Geef ze beide dan een eigen kleurcode of label ze bijvoorbeeld als A L(inks) en B L(inks) etc. Zo houd je alle onderdelen per kast bij elkaar en weet je zeker dat je ze makkelijk en snel weer in elkaar krijgt.

Extra tip | Gebruik verwijderbare stickers én plak ze aan de binnenzijde van de kast. Mocht er dan toch wat lijm achterblijven of onverhoopt wat verf of fineer meekomen dan zie je dit in elk geval niet aan de buitenkant van de kast.

Verhuishack #4 Burrito?

Je hebt de kast of je bed net uit elkaar gehaald. Waar laat je de schroeven? In je eerdere zoektocht naar verhuistips ben je vast het advies tegengekomen om ze in een boterhamzakje te doen en het bij de andere delen van het meubelstuk te houden. Eerlijkheidshalve gebied ons te zeggen dat dit niet helemaal slecht advies is. Het is inderdaad verstandig om het montagemateriaal bij de onderdelen van het te monteren meubelstuk te houden, maar niet in een boterhamzakje. Boterhamzakjes scheuren makkelijk, waardoor je spontaan weer naar de bouwmarkt moet om nieuw montagemateriaal te kopen. En je loopt het risico op schade omdat iets aan een uitstekend schroefje blijft hangen.

Beter is het om van een dubbel gevouwen vel inpakpapier een “envelop te maken” waar je de onderdelen in bewaard. Een beetje zoals je een burrito oprolt.

Bind dit vervolgens vast met rekfolie aan een legplank of bijvoorbeeld de roede van de linnenkast en Bob’s your uncle.

Verhuishack #5 Verzamelen

Je kent ze vast wel. Items waarvan je eigenlijk niet zo goed weet wat je er mee aan moet omdat ze wel in een verhuisdoos passen, maar die kan dan niet dicht. Omdat ze er wel inpassen maar dan past er niets meer bij. Je kunt deze spullen eigenlijk in drie categorieën verdelen. Spullen die…

  1. … in een verhuisdoos passen, maar die kan dan niet dicht
  2. … in een verhuisdoos kunnen, maar er past niets meer bij
  3. … niet in een verhuisdoos passen

Wat kun je het beste doen met deze spullen?

Spullen die in een verhuisdoos passen, maar die dan niet meer dicht kan
Het is niet erg als je een aantal verhuisdozen hebt die open blijven omdat er iets uitsteekt. Bovenaan in de verhuiswagen is doorgaans voldoende ruimte voor dit soort afwijkende items. Probeer deze spullen zoveel mogelijk bij elkaar te verzamelen in een doos, zodat er wel zo min mogelijk open verhuisdozen zijn om te verhuizen.

Spullen die in een verhuisdoos kunnen, maar dan past er niets meer bij
Je pakt spullen in een verhuisdoos in omdat het tijd bespaart door meerdere dingen tegelijkertijd te vervoeren en omdat jouw spullen zo beter beschermt zijn. Wanneer er slechts een item in een verhuisdoos past, ben je het voordeel van tijdbesparing kwijt. Tenslotte maakt het niet uit of je de verhuisdoos met het item of het item los van en naar de auto moet brengen. Of je een dergelijk item in een verhuisdoos vervoert, wordt dan bepaalt door de kwetsbaarheid van het item. Heeft het de bescherming van een verhuisdoos nodig of niet?

Spullen die niet in een verhuisdoos passen
Past iets niet in een verhuisdoos, dan is de keuze snel gemaakt 😉 Wanneer een item kwetsbaar is en niet in een verhuisdoos past, dan kun je deze beschermen met verhuisdekens of bijvoorbeeld noppenfolie, ook wel bubbeltjes plastic genoemd.

Het geheim achter deze verhuishacks

Is je iets opgevallen na het lezen van de verhuishacks? De meeste (tijd)winst kun je behalen door het slim gebruiken van het juiste verhuismateriaal. Wanneer je jouw verhuizing uitbesteed aan een professioneel verhuisbedrijf, ontvang je dit materiaal in bruikleen of wordt het meegenomen door het verhuisteam op de dag van de verhuizing. Kies je er voor om zelf jouw spullen te verhuizen, dan kun je deze spullen makkelijk en snel aanschaffen in onze one-stop-verhuisshop.

Heb jij nog handige verhuishacks die je graag wilt delen? Laat een reactie achter in de comments.

Over de auteur

Hillebrand Verhuizingen & Transport is in 1992 door, Joop en Yvonne Hillebrand, opgericht in Almere na hun verhuizing naar deze jonge stad. Verhuizen staat in de top 3 van de meest stressvolle momenten in een mensenleven. Het is onze missie om de verhuizing van onze klanten rustig en overzichtelijk te laten verlopen, zodat zij terug kunnen kijken op een stressloze verhuizing.