Blog
nov 04
vergeten details van verhuizingen

Vaak vergeten details van verhuizingen die jouw aandacht verdienen

Wanneer is de laatste keer dat jij bent verhuisd? Het is vast een tijd geleden. De gemiddelde Nederlander verhuist eens per zeven jaar. Geen wonder dat je nooit écht bedreven wordt in het verhuizen. Als professionals merken we regelmatig dat er details vergeten worden in het grote geheel. In dit artikel gaan we in op de vaak vergeten details van verhuizingen die wel jouw aandacht verdienen.

Vergeten detail #1 – Rondzwervende items

Wanneer we op de dag van de verhuizing aankomen in de woning van onze klanten, treffen we regelmatig nog allerlei rondzwervende items aan. Spullen die nog weg hadden gemoeten, gezellige items in de vensterbank. Eettafels waar nog van alles op ligt. Ga zo maar door. Gek genoeg zijn de meeste mensen zich hier totaal niet van bewust. Ook al zien ze zelf de spullen liggen, gaat er geen belletje rinkelen dat ook deze spullen in een verhuisdoos moeten of apart moeten worden gelegd.

Loop de avond voordat het verhuisteam komt nog een rondje door het huis en bekijk kritisch per kamer wat er nog niet in een doos zit dat wel mee moet naar het nieuwe huis.

Vergeten detail #2 – Spullen die achterblijven

Bij elke verhuizing zijn er wel spullen die achterblijven in het huis. Items die bij het huis horen, zoals reserve dakpannen, emmers verf en olie voor de vloer. Ook items die nog nodig zijn voor de oplevering blijven vaak even achter. Denk aan schoonmaakspullen. Een ladder et cetera. Verzamel per ruimte de spullen die achter blijven en zet deze apart van de te verhuizen spullen. Zo kan er geen misverstand ontstaan over wat wel en niet mee gaat. Bespreek dit vooraf goed met eventuele huisgenoten die op de dag van de verhuizing ook aanwezig zijn, zodat jullie allemaal één en hetzelfde plan hebben. Zo kunnen er geen discussies en misverstanden ontstaan tussen jullie zelf en met het verhuisteam.

Vergeten detail #3 – Bereikbaarheid van de woning

Zo moet het dus niet ; )

Om zo efficiënt én veilig mogelijk te kunnen verhuizen is het belangrijk dat de woningen goed bereikbaar zijn, zonder obstakels. Bij aankomst op de laad- en los adressen komen wij deze toch nog wel eens tegen. Auto’s die nog op de oprit geparkeerd staan. Voortuinen die niet bestraat of verhard zijn. Vuilcontainers die niet op tijd zijn verwijderd… Allemaal voorbeelden van oorzaken voor vertraging en onveilige situaties. Zorg ervoor dat de verhuiswagen direct voor de deur geparkeerd kan worden. Dat de oprit en/of voortuin verhard of bestraat zijn en dat alle overige obstakels die de toegang tot de woning bemoeilijken voor aankomst van de verhuiswagen zijn verwijderd.

Je leest nu: “Vaak vergeten details van verhuizingen die wel jouw aandacht verdienen”

Vergeten detail #4 – Communicatie met buren

Verhuizen kan niet zonder dat de buren hier iets van merken of zelfs een aandeel hebben in de verhuizing. Zo kan het nodig zijn dat buren hun auto tijdelijk ergens anders moeten parkeren of dat de huislift intensief gebruikt gaat worden, waar de buren iets van merken. Communiceer dus al enkele weken voor tevoren met de buren wanneer je gaat verhuizen. Wat zij hiervan zullen merken. En bij wie ze terecht kunnen met eventuele vragen. Zo voorkom je oponthoud en onnodige irritaties op de dag van de verhuizing.

Vergeten detail #5 – Sleutels

Een van de vaak vergeten details van verhuizingen zijn sleutels. Het wil nog wel eens gebeuren dat mensen op de dag van hun verhuizing spontaan de sleutels van de buffetkast, het tuinhek, de schuifpui of fietsen niet kunnen vinden. Houd daarom alle sleutels bij elkaar en leg ze op een vaste plek. Eventueel zelfs met een label eraan waar de sleutels van zijn, zodat je precies weet welke je nodig hebt. Ook als het je even te veel wordt en je niet helemaal helder meer kunt nadenken. Het overkomt de beste.

Vergeten detail #6 – Spullen in het nieuwe huis

Grote kans dat je in aanloop naar de verhuizing al spullen hebt meegenomen naar het nieuwe huis. Of zelfs al nieuw meubilair geleverd hebt gekregen in de nieuwe woning. Deze spullen krijgen vaak even snel een plekje toegewezen. Dit zijn alleen niet altijd de meest handige plekken voor de verhuisdag, omdat ze de looproute blokkeren of omdat er uiteindelijk andere spullen komen te staan. Bedenk voor aankomst van de verhuiswagen goed waar je spullen komen te staan en waar items, die nog geen vaste plek hebben, kunnen staan zonder dat ze in de weg staan voor de verhuizers.

Vergeten detail #7 – Ruimte voor tegenslag

We maken ons niet populair met wat we nu gaan vertellen, maar het blijkt keer op keer, op keer wel de realiteit. Bij verhuizen horen vaak verbouwingen en kluswerkzaamheden. Stucwerk, een nieuwe lik verf, nieuwe vloeren… Tot nog ingrijpendere activiteiten als nieuwe keukens, badkamers en het plaatsen van aanbouwen. Hoe meer er moet gebeuren en hoe meer partijen hierbij betrokken zijn, des te meer kan er misgaan. De betrokken partijen geven vaak een planning af die past bij het beste scenario en wat de klant wil horen. Tenslotte willen zij zo snel mogelijk het nieuwe huis in. Niet rekening houdend met zaken die tegen kunnen zitten als slecht weer. Leveringsproblemen en ziekte. Het grote risico hierbij is dat de werkzaamheden te krap op elkaar worden gepland waardoor bij de geringste tegenslag de planning als een kaartenhuis in elkaar stort. Gisteren nog vertelde een klant van ons: “Een oud huis dat opgeleverd moet gaan worden en een nieuwe woning die niet bewoonbaar is. We zeiden vooraf tegen elkaar; dat gaat ons nooit gebeuren. En kijk waar we nu staan.”

Plan ruim! Zorg ervoor dat je in elke fase van de verbouwing speling inbouwt om onvoorziene situaties op te kunnen vangen zonder dat je hele planning in elkaar stort. Met het gevaar dat opvolgende partijen niet in staat zijn om aan te sluiten bij de nieuwe planning.

Door je te attenderen op de vaak vergeten details van verhuizingen, hopen we je te behoeden voor de fouten die anderen hebben gemaakt. In de reacties op dit artikel lezen we graag de inzichten die dit artikel je heeft gegeven en de aanvullende tips die je wellicht hebt. Kijk vooral verder op onze website. Met regelmaat plaatsen we nieuwe content die jou verder helpt bij het organiseren van jouw verhuizing.

Over de auteur

Hillebrand Verhuizingen & Transport is in 1992 door, Joop en Yvonne Hillebrand, opgericht in Almere na hun verhuizing naar deze jonge stad. Verhuizen staat in de top 3 van de meest stressvolle momenten in een mensenleven. Het is onze missie om de verhuizing van onze klanten rustig en overzichtelijk te laten verlopen, zodat zij terug kunnen kijken op een stressloze verhuizing.