Schoonmaakactie op industriegebied de Steiger

In aanloop naar World Cleanup Day aanstaande zaterdag, heeft de gemeente Almere de week van 14 tot en met 19 september uitgeroepen tot de Week van #AlmereSchoon. Gedurende deze week gaan onderwijsinstellingen en bedrijven zoals Hillebrand Verhuizingen & Transport de straat op om zwerfafval te verzamelen.

Oog voor onze leefomgeving

Het afval is niet alleen een doorn in het oog van vele inwoners en ondernemers, maar vormt vooral een bedreiging voor de flora en fauna die onze stad rijk is. “Als mens en ondernemer vind ik het belangrijk om oog te hebben voor onze leefomgeving. Zo wassen we onze werkkleding met ecologisch wasmiddel, hergebruiken we veel materiaal en brengen we regelmatig spullen naar kringloopwinkels,” zegt Shanna Hillebrand van Hillebrand Verhuizingen.

Zwerfafval verzamelen

Het is voor de onderneemster logisch dat zij deze week tijd maken om een bijdrage te leveren aan de Week van #AlmereSchoon. Hillebrand: “Regelmatig verzamelen wij het zwerfafval rondom ons pand dat vanuit de omgeving aan komt waaien. Het is echt onvoorstelbaar wat we allemaal oprapen tijdens zo’n ronde. Op woensdag 16 september gaan we vroeg in de ochtend met enkele medewerkers het industriegebied de Steiger op, waar we zijn gevestigd, om in een groter gebied zwerfafval te verzamelen.”

Krachten bundelen

De onderneemster vindt het belangrijk om bij te dragen aan de samenleving. “Dat hoeven geen grote acties te zijn. Alle kleine beetjes helpen,” vult ze aan. “Het zou heel gaaf zijn als andere ondernemers op het industriegebied ook tijd vrijmaken om, deze week en in de toekomst, hun nabije omgeving schoon te houden. Vele handen maken licht werk,” aldus de Almeerse.