Ouderwetse kwaliteit in een modern jasje

Verhuisadviseur Joop Hillebrand

Dat verhuizen in mijn bloed zit, bewijst m’n familiegeschiedenis wel. Eind 19de eeuw is mijn overgrootvader Johan Hendrik Hillebrand als kruier begonnen. Toen nog met paard en wagen. In 1920 heeft mijn opa Marinus Hendrikus het verhuisbedrijf overgenomen. Inmiddels bezat het bedrijf een witte ruin, een zwarte merrie en diverse karren en wagens. Tegen de tijd dat de tweede oorlog uit brak, hadden mijn opa en oma (Francisca Anna Zwarts) het bedrijf verder weten uit te breiden en moderniseren. Er werd niet langer met paard en wagen verhuisd maar met moderne verhuisauto’s.

Tijdens de tweede wereldoorlog is al het materieel in beslag genomen en was er van een verhuisbedrijf geen sprake meer. Mijn grootouders waren inmiddels gescheiden en mijn oma bleef achter met drie tiener zoons in Amsterdam-Zuid. Met veel doorzettingsvermogen en hard werken, heeft zij, met mijn vader, het verhuisbedrijf nieuw leven in weten te blazen.

Tegen de tijd dat ik op de LTS zat hielpen ik en mijn jongste zus regelmatig met het verhuizen. In die tijd werd er tussen de middag nog warm gegeten en schoof de hele verhuisploeg aan voor een warme maaltijd bij mijn moeder. Medio jaren zeventig heeft mijn vader het verhuisbedrijf verkocht aan derden. Hij wilde niet dat zijn kinderen dit zware beroep moesten uitoefenen.

Het bloed kroop echter waar het niet gaan kon en in 1980 heb ik samen met mijn jongere broer het verhuisbedrijf teruggekocht en voortgezet in Amsterdam. Twaalf jaar later verhuisde ik met mijn gezin naar Almere, waar ik besloot ‘opnieuw’ te beginnen. Sinds 1992 ben ik verder gegaan in Almere onder de naam Hillebrand Verhuizingen & Transport. Het moderne en vooraanstaande bedrijf dat het nog altijd is.

Benieuwd wie we zijn?

Verhuisadviseur Joop Hillebrand

Joop Hillebrand
Directeur

Shanna Hillebrand
Directeur

Erwin Dwarkapersadsharma
Verhuisadviseur

Wat klanten over ons zeggen:

Waarom ook jij je verhuizing aan ons wilt uitbesteden...

Onze missie

Verhuizen staat in de top 3 van de meest stressvolle momenten in een mensenleven. Wij streven er naar onze klanten zo veel mogelijk te ontzorgen door een rustige en overzichtelijke verhuizing.

Onze visie

Goede communicatie, heldere afspraken en proactief meedenken zijn de leidraden om op een succesvolle manier een verhuizing uit te voeren en onze klanten zoveel mogelijk te ontzorgen.

Onze filosofie

Met een kop koffie, een lekkere koek en de juiste ervaring is er een oplossing te bedenken voor elk probleem. Zorgt u voor de eerste twee? Dan nemen wij de laatste voor onze rekening 😉

Wil je ook een efficiënte en vooral zorgeloze verhuizing?

Vraag dan vandaag nog een vrijblijvende offerte bij ons aan!