Blog
feb 07
meubelopslag almere

Opslagruimte in Almere vergelijken

Vroeg of laat hebben we allemaal een keer opslagruimte nodig. Omdat we gaan verhuizen of ons huis gaan verbouwen. Alleen al in Almere zijn er, verspreid over de stad, ruim tien locaties waar jij je spullen kunt opslaan. Variërend van garageboxen tot verhuisbedrijven met eigen gespecialiseerde opslagfaciliteiten. Elk met haar eigen systeem en voorwaarden. Genoeg om door de bomen het bos niet meer te zien.

Regelmatig wordt er gestunt met aanbiedingen. Maar zijn die aanbiedingen wel zo interessant? In de meeste gevallen blijken er verschillende kostenposten niet in de aanbieding te zijn meegenomen, waardoor je onder aan de streep hogere kosten maakt dan je in eerste instantie ingecalculeerd had. Om je op weg te helpen, hebben wij een aantal bekende aanbieders van opslagruimte in Almere met elkaar vergeleken.

Het landelijk gemiddelde

Om een vergelijking te kunnen maken zijn we uitgegaan van een basis huishouden bestaande uit twee volwassenen. Gemiddeld genomen bestaat een dergelijke inboedel uit 30 m3 (kubieke meter), waaronder meubels, hangkleding, schilderijen, zo’n tachtig verhuisdozen en overige kleine/losse items. Oftewel, een medium verhuiswagen vol en teveel om even bij familie of vrienden onder te brengen. Maar waar laat je het dan?

Opslagruimte in Almere vergelijken

Opslagruimte in Almere vergelijken
* Tarieven d.d. 28-11-2018. De daadwerkelijke kosten voor de opslag van jouw inboedel kunnen afwijken van deze vergelijking.
Voor- en nadelen opslagruimte in Almere

Verschillende systemen

In de praktijk zit het grootste verschil in de manier van opslaan. De verschillende zelfopslag locaties bieden individueel afsluitbare opslagboxen. Deze zijn zeven dagen in de week te bezoeken binnen de openingstijden. Hiermee richten zij zich met name op mensen die regelmatig bij hun spullen willen. Verhuisbedrijven, zoals dat van ons, bieden opslagruimte aan mensen die opslag nodig hebben voor hun bezittingen omdat zij tijdelijk geen dak boven hun hoofd hebben. Wij werken daarom met een ‘stapel’ systeem. Deze losse containers worden in de verhuiswagen geplaatst en bij jou voor de deur geladen en gelost, Dit in tegenstelling tot de zelfopslag locaties waar de spullen naar toe gebracht en weer opgehaald moeten worden. Dit brengt aanzienlijk meer werk met zich mee.

De tarieven

Wanneer je naar de tarieven kijkt voor de opslag van 30 m3 gedurende drie maanden, dan ontlopen de kosten elkaar niet veel. Als kanttekening moeten we hierbij wel vermelden dat het overige materiaal dat, kosteloos, door ons wordt ingezet om jouw spullen professioneel te verhuizen en op te slaan, nog niet zijn meegenomen in deze offerte. Denk hierbij aan garderobeboxen waarin jouw hangkleding hangend wordt vervoert. Schilderijkoffers of noppenfolie en matrashoezen die jouw matras beschermen tegen vuil en vocht. Al dit soort producten moet je aanvullend kopen bij de zelfopslag locaties. Afhankelijk van de hoeveelheid materiaal dat je nodig hebt om jouw spullen professioneel op te slaan en te verhuizen, kunnen deze kosten aardig oplopen.

Het grootste verschil in kosten zit hem dus niet in de opslag van jouw bezittingen, maar in het transport. Als je er voor kiest om een professioneel verhuisbedrijf jouw spullen te laten ophalen en bezorgen, dan lopen de kosten tussen beide scenario’s uit een. Hoe komt dit? Verhuisbedrijven laden de inboedel voor de deur in de opslagcontainer. Deze wordt vervolgens weer gelost voor de deur van jouw nieuwe huis. De spullen worden zo maar één keer ingeladen en één keer uitgeladen. Wanneer je jouw inboedel opslaat bij een zelfopslag locatie, moeten de spullen bij jouw thuis worden ingeladen. Bij de opslag worden uitgeladen. En vervolgens weer worden ingeladen in de opslagbox. Dit proces moet nogmaals worden herhaald wanneer je de sleutel van jouw nieuwe huis hebt ontvangen. Daarnaast kan de loopafstand flink oplopen, afhankelijk van de locatie van jouw opslagbox in het pand. Hierdoor stijgt de verhuisprijs aanzienlijk.

De voor- en nadelen op een rij

Welk type opslagsysteem het beste is, hangt af van jouw situatie. Wil je regelmatig bij jouw spullen kunnen, dan biedt een zelfopslag locatie jou deze vrijheid. Het nadeel is wel dat je voor elk item bij moet betalen. En dat de verhuiskosten flink kunnen oplopen. Een ander belangrijk verschil is de kwaliteit van het verhuismateriaal. Als je bijvoorbeeld de kwaliteit van verhuisdozen gaat vergelijken, komen die van de zelfopslag locaties minder goed uit de test. Bij langdurige opslag bezwijken deze al snel onder het gewicht.

Je spullen opslaan bij het verhuisbedrijf dat je spullen gaat verhuizen, ligt meer voor de hand. Je hebt dan professioneel materiaal om jouw spullen tegen schade te beschermen. Bespaart doorgaans op de kosten. En je weet zeker dat er geen derden zonder toezicht tot het pand worden toegelaten. Het enige nadeel van deze manier van opslaan, is dat je niet te pas en te onpas bij je spullen kan. Met een goede voorbereiding kun je dit veelal voorkomen en hoeft dit geen belemmering te zijn. Mocht je toch spullen tussentijds nodig hebben, zoals gereedschap, dan kun je dit bij ons vooraf aangeven. Deze spullen worden dan apart opgeslagen.

Welke opslagruimte in Almere is voor jou de beste?

Ben je nieuwsgierig welke type opslag het beste past bij jouw situatie? Wil je graag weten hoeveel de kosten zijn in beide scenario’s? Maak dan een vrijblijvende afspraak met een van onze verhuisadviseurs.

Over de auteur

Hillebrand Verhuizingen & Transport is in 1992 door, Joop en Yvonne Hillebrand, opgericht in Almere na hun verhuizing naar deze jonge stad. Verhuizen staat in de top 3 van de meest stressvolle momenten in een mensenleven. Het is onze missie om de verhuizing van onze klanten rustig en overzichtelijk te laten verlopen, zodat zij terug kunnen kijken op een stressloze verhuizing.