Blog
nov 08

Goed voorbereid verhuizen naar nieuwbouw in Almere e.o.

In tegenstelling tot andere gebieden in Nederland word er in Almere nog steeds flink doorgebouwd. De ene wijk is amper af en de volgende projecten worden alweer opgestart. Op dit moment zijn er een aantal wijken volop in ontwikkeling: nieuwbouw in Almere Duin, Almere Oosterwold, Almere Nobelhorst en het Olympiakwartier in Almere Poort. Een nieuwbouwwoning biedt mogelijkheden die een bestaand huis niet altijd heeft. Daarnaast zijn ze ‘leuk’ geprijsd, waardoor ze erg in trek zijn. Als verhuisbedrijf komen we regelmatig nieuwe bewoners brengen in deze jonge stadsdelen. Hierdoor zien we de stad van dichtbij groeien en zich ontwikkelen. Of je nu zelf gaat verhuizen of de hulp inschakelt van een professioneel verhuisbedrijf, een goede voorbereiding is écht het halve werk. Zeker wanneer je gaat verhuizen naar nieuwbouw in Almere en omstreken.

 

Verhuizen naar nieuwbouw in Almere

Er zijn een aantal zaken die een verhuizing naar een nieuwbouwwoning anders maken dan die naar een bestaand huis. Dingen waar je waarschijnlijk in eerste instantie nog niet bij stil hebt gestaan. In dit blog besteden we aandacht aan deze zaken, om je te helpen je zo goed mogelijk voor te bereiden op de verhuizing naar jouw nieuwe paleis. Het allereerste waar we je alert op willen maken is de opleverdatum. Bouwbedrijven zijn, laten we het positief benaderen, optimistisch ingesteld. In de praktijk betekent dit dat de opleverdatum die ze communiceren vaak te enthousiast is ingeschat, waardoor deze – soms wel meerdere keren – moet worden opgeschoven. Slecht weer. Een failliete aannemer. Leveringsproblemen. Er kan tijdens de bouw van een huis van alles voor vertraging zorgen. Houd dus rekening met uitloop binnen je planning. Laat de parketteur, schilder of verhuizer niet meteen de dag na de geplande oplevering komen.

Een ruime planning is niet het enige om rekening mee te houden wanneer jij hebt gekozen voor een spiksplinternieuw domein. In dit blog gaan we in op nog vijf andere situaties waar we je op willen voorbereiden.

  1. Levertijden
    Keukens, badkamers, gordijnen, vloeren, meubels… ze willen nog wel eens op zich laten wachten. Met de op volle toeren draaiende huizenmarkt is de vraag groter dan ooit. Dit zorgt er regelmatig voor dat producenten de vraag niet bij kunnen houden of dat er onvoldoende grondstoffen zijn om de productie op gang te houden. Tijdens de crisisjaren hebben veel bedrijven een deel van hun vakmensen moeten laten gaan. Vakmensen die in de tussentijd elders aan de slag zijn gegaan of zich hebben omgeschoold, waardoor er nu een groot tekort is aan ervaren schilders, timmermannen, stukadoors et cetera. Ook dit heeft invloed op levertijden van zowel producten als diensten. Een wachttijd van 12-16 weken is niet ongebruikelijk. Plaats daarom tijdig jouw bestellingen. Houd ook rekening met de Duitse zomer- en kerstvakantie. Veel keukens worden in Duitsland geproduceerd. Tijdens deze vakanties gaan de fabrieken meerdere weken dicht waardoor de productie stil ligt en de levertijd – tijdelijk – verder oploopt.
  2. Vocht in de woning
    In bestaande huizen kom je het zelden tegen, maar bij nieuwbouwprojecten meer regel dan uitzondering. Wanneer de nieuwbouwwoning wordt opgeleverd zit er vaak nog veel vocht in de betonnen muren en vloeren. Dit vocht moet er eerst uit voordat de vloer gelegd kan worden en de door jou zorgvuldig uitgekozen verf op de muren kan. Afhankelijk van de luchtvochtigheid en de buitentemperatuur kan het dagen tot weken duren voordat al het vocht uit jouw huis is verdwenen. Nog een reden om speling te houden in jouw planning.
  3. Slecht wegdek
    Vroeger werden huizen pas opgeleverd wanneer de openbare weg was bestraat. Tegenwoordig is dit geen vereiste meer, wat voor problemen kan zorgen. De bouwweg is doorgaans verhard, maar daar houd het ook wel op. Bij slecht weer veranderen deze straten en wegen al snel in een grote modderpoel. Geen wereldramp. Tot dat de verhuiswagen met al je spullen erin vast komt te zitten. Is de weg naar jouw huis nog niet bestraat of geasfalteerd als de verhuiswagen komt? Informeer jouw verhuisbedrijf hier dan tijdig over zodat jullie samen passende voorbereidingen kunnen treffen mocht dit nodig zijn.
  4. Mudmasters
    Klussen in huis krijgt vaak voorrang op de werkzaamheden buitenshuis. Denk aan het beplanten van de achtertuin of het bestraten van de voortuin. Met name dit laatste kan voor een lastige situatie zorgen. Bij mooi weer ligt er een grote zandhoop voor de deur, waar de verhuizers en andere vakmensen in het slechtste geval doorheen moeten. Met als resultaat dat je huis vol ligt met kilo’s zand en een gevaarlijke werksituatie voor de vaklui die je komen helpen. Heeft het geregend, dan verandert deze hoop zand in modder en ontstaat binnen een situatie die niet mistaat in een aflevering van ‘Blij dat ik glij’ uit het programma Ter Land, Ter Zee en in de Lucht. Zorg er dus voor dat de voortuin bestraat is voordat je de nieuwbouwwoning betrekt of dat er op zijn minst beplating aanwezig is die je op het zand kunt leggen zodat je bezoekers op een goede manier je woning kunnen bereiken.
  5. Bereikbaarheid
    Nieuwbouw in Almere is steeds beter geïsoleerd. Goed voor je portemonnee en het milieu, niet voor je bereikbaarheid. Veel mobiele telefoons hebben hierdoor slecht tot soms zelfs geen bereik binnenshuis. Ook buitenshuis houd het vaak niet over, omdat er nog geen nieuwe zendmasten zijn geplaatst. Wij adviseren je om op tijd je internetaansluiting over te laten zetten naar het nieuwe huis. Zo ben je in elk geval nog via het internet in contact met de buitenwereld.

Er zijn nog twee kleine dingen die je kunt doen om jouw verhuizing naar de nieuwbouwwoning, waar je al zo lang naar hebt uitgekeken, vlekkeloos te laten verlopen. Net als de beplanting buiten en het bestraten van de tuin(en) is er nog iets dat veel mensen niet bovenaan hun prioriteitenlijstje hebben staan. En dat is het ophangen van een huisnummer. Het juiste lege huis vinden op een nieuwbouwterrein is een ware speurtocht zonder huisnummers. Zorg er dus voor dat jouw huisnummer zichtbaar is vanaf de weg. Al is het maar met een A4-tje dat tegen het raam is geplakt. Zo weet iedereen jouw huis te vinden. Het laatste ding dat je kunt doen om de verhuizing voor te bereiden als een pro, is het in huis halen van meubelviltjes. We zeiden toch dat het een klein ding was 😉  In veel gevallen wil je nadat de verhuizers zijn vertrokken, toch nog schuiven met meubels om de finishing touch aan te brengen. Als er viltjes onder de meubels zitten kun je dit ongestoord doen zonder over de vloer in te hoeven zitten.

Wanneer je met al deze punten rekening houdt, kan het haast niet anders dan dat je een fantastische start tegemoet gaat in jouw nieuwe droomhuis. We wensen je heel veel succes en geluk toe met jouw verhuizing  naar nieuwbouw in Almere en omstreken.

Over de auteur

Hillebrand Verhuizingen & Transport is in 1992 door, Joop en Yvonne Hillebrand, opgericht in Almere na hun verhuizing naar deze jonge stad. Verhuizen staat in de top 3 van de meest stressvolle momenten in een mensenleven. Het is onze missie om de verhuizing van onze klanten rustig en overzichtelijk te laten verlopen, zodat zij terug kunnen kijken op een stressloze verhuizing.

2 Reacties

  1. Sarah
    2 april 2019 at 11:18 ·

    Het is inderdaad zo dat een verhuizing naar een nieuwbouwwoning iets anders gaat. Ik heb een nieuwbouwwoning gekocht en ik ga volgende maand verhuizen. Gelukkig heb ik mijn bestelling vroegtijdig geplaatst, zodat alles hopelijk op tijd aankomt!

    • Hillebrand Verhuizingen & Transport
      3 april 2019 at 10:32 ·

      We hopen met je mee Sarah. Heb je in jouw planning wat speelruimte meegenomen om eventuele tegenvallers op te kunnen vangen? Wij adviseren onze klanten altijd om minimaal een, maar het liefst zelfs twee weken speling te nemen. In de praktijk zijn die in de meeste gevallen helaas nodig.