Blog
sep 03
meubelopslag almere

Meubelopslag; the do’s and don’ts

De meeste mensen kijken erg uit naar hun nieuwe woning. Maar niet per definitie naar de verhuizing op zich. Herken je dat? Dit laatste wordt nog gecompliceerder als blijkt dat je eerder uit je huidige huis moet, dan je in kunt trekken in je nieuwe woning. Je moet dan tenslotte een tijdelijk onderkomen zien te vinden én een veilige plek zien te vinden voor al je spullen. Gelukkig hebben gerenommeerde verhuisbedrijven, zoals die van ons, een eigen opslagfaciliteit. Zo kun je jouw inboedel laten opslaan én verhuizen door een en dezelfde partij. Makkelijk en doorgaans ook de meest voordeligste optie. Het verhuisbedrijf van jouw keuze zal je attenderen op de belangrijkste aandachtspunten als het aankomt op het verhuizen en opslaan van jouw spullen. Kies je ervoor om het zelf te regelen? Of wil je nu al weten waar je op moet letten? Je leest in ons laatste artikel alle do’s and don’ts over meubelopslag.

Voorkom ongedierte

Voorkom ongedierte door geen levensmiddelen op te slaan

Wie wel eens bij een zelfopslag locatie is geweest heeft het vast wel eens geconstateerd. Muizenkeutels. Muizen weten als geen ander allerlei lekkers te vinden en hebben slechts een heel kleine opening nodig om zich toegang te kunnen verschaffen tot dit lekkers. Met aangevreten dozen (én inhoud) en overal muizenkeutels en plasjes tot gevolg. Om dit te voorkomen adviseren wij om geen levensmiddelen op te slaan. Ook niet in plastic verpakkingen. Hier knabbelen ze als professionele culinaire recensenten zo doorheen.

In een zelfopslaglocatie weet je niet wat de andere huurders hebben opgeslagen. Waardoor je alsnog last kunt krijgen van ongedierte op en tussen jouw spullen. Wil je zeker weten dat je jouw spullen heel en schoon terugkrijgt. Kies dan voor een verhuisbedrijf met een eigen locatie voor meubelopslag. Zij zijn hier alert op en zijn doorgaans goed op de hoogte welke spullen zij opgeslagen hebben staan.

Schimmel en nare geurtjes

Vocht in combinatie met bacteriën kan leiden tot schimmel en nare geurtjes. Dit zie je vaak terug in bijvoorbeeld koelkasten en vriezers die opgeslagen zijn geweest. Onnodig, want dit is met gemak te voorkomen. Maak de apparaten voor de opslag in elk geval goed schoon. Leg er vervolgens een koffiefilter in met wat gemalen koffie en sluit de deur. De gemalen koffie neemt niet alleen het vocht op dat wellicht nog in het apparaat zit en verspreid een lichte geur die eventuele andere minder prettigere luchtjes maskeert.

Het gebruik van verhuistape

Plak geen tape op meubels om lijmresten en schade te voorkomen

Plak geen tape op onverpakte meubels. Dit laat na verloop van tijd lijmresten achter en bij het verwijderen van de tape kan het meubel beschadigd raken.

Ventilatie

Er kan nog vocht zitten in textiel en meubels van stof zoals bankstellen en matrassen. Wist je bijvoorbeeld dat een mens ’s nachts gemiddeld een liter vocht (zweet) verliest? Vocht dat niet kan verdampen kan in combinatie met bacteriën, schimmel en nare geurtjes veroorzaken. Het is dus belangrijk dat je het spullen van textiel goed verpakt maar dat het nog wel de mogelijkheid heeft om te kunnen ventileren. Zodat eventueel vocht dat erin zit kan verdampen.

Indeling meubelopslag

verhuisbedrijf in almere opslagruimte almere inboedelopslag almere meubelopslag almere

Het kan zijn dat je tussentijds bepaalde spullen eerder nodig hebt. Denk aan kleding bij het wisselen van de seizoenen. Gereedschap om te kunnen klussen in je nieuwe huis zodra je de sleutel krijgt. Et cetera. Bedenk vooraf goed welke spullen je mogelijk tussentijds nodig hebt, zodat je hier rekening mee kunt houden bij de indeling van de opslagruimte. Houd spullen die je als eerste nodig hebt vooraan of sla ze apart op.

Kies je ervoor om je spullen op te slaan bij het verhuisbedrijf dat je verhuizing uit gaat voeren (dit is vaak de goedkoopste optie), bespreek deze mogelijkheid dan bij de offerte afspraak.

Over de auteur

Hillebrand Verhuizingen & Transport is in 1992 door, Joop en Yvonne Hillebrand, opgericht in Almere na hun verhuizing naar deze jonge stad. Verhuizen staat in de top 3 van de meest stressvolle momenten in een mensenleven. Het is onze missie om de verhuizing van onze klanten rustig en overzichtelijk te laten verlopen, zodat zij terug kunnen kijken op een stressloze verhuizing.