Van keukentafel gesprek tot twintig jaar dienstverband

 

Erwin Dwarkapersadsharma is deze week 20 jaar in dienst bij Hillebrand Verhuizingen & Transport. Een bijzondere gebeurtenis, aangezien het niet meer zo vanzelfsprekend is dat personeel zolang bij dezelfde baas blijft werken, benadrukt het verhuisbedrijf uit Almere.

“Ik vond naar school gaan niet zo leuk, dus ik ben al snel op zoek gegaan naar werk. Mijn eerste baantje kreeg ik op mijn zestiende bij de kentekenfabriek in Amsterdam. Waar ik samenwerkte met Ron, die er uiteindelijk voor zorgde dat ik het verhuisvak in ben gerold,” vertelt Erwin aan de keukentafel.  Een veel betekenende plek. Twintig jaar geleden zat hij hier op sollicitatiegesprek. “Ons bedrijf stond nog in de kinderschoenen toen Erwin op gesprek kwam. Wij hadden het kantoor op dat moment nog aan huis. Ik weet nog goed dat ik verscholen op de bank GTST zat te kijken, terwijl mijn vader en Erwin kennismaakten,” kijkt Shanna Hillebrand terug.

Pasgeboren dochter
“Die begin tijd was best spannend. Ik liet een vaste baan achter, voor een nog opbouwend bedrijf in Almere. Het gesprek met Joop (Hillebrand) voelde goed en ik kende de naam al uit Amsterdam. Omdat het verkeer tussen Almere en Amsterdam steeds drukker werd en ik daardoor mijn pasgeboren dochter weinig zag, heb ik de sprong gewaagd,” gaat Erwin verder.

Veertig jaar
Ruim veertig jaar na zijn eerste dag als verhuizer concludeert hij dat er een hoop is veranderd. “Zo wordt het touw en blok nog zelden van de plank gehaald. Best jammer. Ik vond dat altijd erg leuk om te doen.” zegt de 61-jarige Almeerder. Ondanks dat hij slechts een paar jaar verwijdert is van zijn pensioen, is hij daar niet mee bezig. “Ik kijk er niet naar uit. Misschien blijf ik wel gewoon werken”.