Blog
sep 14
internetaansluiting verhuizen

Jouw internetaansluiting verhuizen, dit moet je erover weten

Voordat je jouw spullen verhuist van het oude naar het nieuwe huis, wil je de nieuwe woning eerst naar jouw smaak stylen. Een nieuw kleurtje op de muur van de slaapkamer. Andere gordijnen. Misschien zelfs wel een nieuwe moderne badkamer. Met alle opties die er tegenwoordig zijn, is het begrijpelijk dat je de andere zaken die geregeld moeten worden, zoals jouw internetaansluiting verhuizen uit het oog verliest.

Veel mensen informeren hun provider veel te laat over hun aanstaande verhuizing. Met als gevolg dat je dagen of zelfs weken zonder televisie, vaste telefonie en internetaansluiting zit. In veel gevallen kun je nog wel uit de voeten met jouw mobiele data. Wanneer je naar nieuwbouwwijken als Almere Oosterwold of Nobelhorst verhuist, kan het zijn dat je bereik daar dramatisch slecht is. Waarmee je officieel bent afgesloten van de buitenwereld. Lekker rustig. Alleen niet zo praktisch als je nog dingen wilt regelen om je verhuizing af te ronden.

 

De realiteit

internetaansluiting verhuizen

 

4 weken of langer voor de sleuteloverdracht10,4%
1 tot 3 weken voor de sleuteloverdracht27,7%
In de week voor de sleuteloverdracht24,4%
Op of na de dag van de sleuteloverdracht37,5%

Bron: Breedbandwinkel.nl

Vergelijkingswebsite Breedbandwinkel.nl heeft onderzoek gedaan onder veertienduizend verhuizende consumenten en met een opvallende uitkomst. Ongeveer 10% van de mensen informeert op tijd, >4 weken van te voren, zijn/haar provider over de aanstaande verhuizing. In het eerste kwartaal van 2017 (bron: CBS) hebben 475.000 Nederlanders hun huis verruilt voor een nieuw exemplaar. Wanneer je deze cijfers combineert, kom je tot de schokkende conclusie dat 427.500 mensen bij het betrekken van hun nieuwe woning zonder televisie en internetaansluiting zitten.


Internetaansluiting verhuizen

De verleiding om van het nieuwe huis, een nieuw thuis te maken is niet de enige reden dat providers te laat worden geïnformeerd. Veel mensen zijn zich simpelweg niet bewust van het feit dat het verwerken van een verhuizing in veel gevallen meer dan drie weken in beslag neemt. Om het jou makkelijker te maken, hebben we hieronder op een rij gezet hoe lang je per provider van te voren jouw verhuizing moet doorgeven.

KPNminimaal 3 weken voor de verhuisdatumGeef je verhuizing door
T-Mobileminimaal 4 weken voor de verhuisdatumGeef je verhuizing door
Ziggominimaal 3 dagen voor de verhuisdatumGeef je verhuizing door
Tele2minimaal 3 weken voor de verhuisdatumGeef je verhuizing door
Telfortminimaal 2 weken voor de verhuisdatumGeef je verhuizing door
Xs4allminimaal 3 weken voor de verhuisdatumGeef je verhuizing door

 

TIP

Ga pas dingen opzeggen/overzetten/wijzigen nadat je de verhuisdatum hebt vastgelegd bij een verhuisbedrijf. De planning van verhuisbedrijven loopt zo’n 6 tot 8 weken vooruit. Het zou vervelend zijn als je alles al hebt geregeld en blijkt dat het verhuisbedrijf van jouw keuze geen tijd meer heeft om jouw verhuizing uit te voeren.

 

Aansluitdatum

Tijdig je verhuisdatum doorgeven is één ding. Het bepalen van de datum waarop alles wordt overgezet, is weer een heel ander verhaal. Doe je dit vlak voor de verhuizing? Op de dag van de verhuizing? Of net na de verhuisdag? Wat je ook doet… laat het niet overzetten en installeren op de dag van de verhuizing. Geloof ons, op deze dag heb je genoeg andere dingen die je aandacht vragen. Los van het feit dat je de monteur de verhuizers in de weg loopt. Ook kan het zo maar gebeuren dat de televisie nog in de verhuiswagen staat en de monteur de aansluiting niet kan testen. Niet handig natuurlijk.

Of je de aansluiting laat verhuizen net voor of net na je verhuizing, is afhankelijk van twee factoren:

  • De overdracht van het oude huis
    Stel dat de internetaansluiting niet op tijd is overgezet, kun je dan nog in het oude huis terecht in geval van nood?
  • Mobiel bereik bij het nieuwe huis
    Ben je telefonisch bereikbaar en heb je een 4G verbinding in het nieuwe huis?  Als dit niet het geval is, dan is het verstandig om voor de verhuizing je aansluiting in de nieuwe woning te laten installeren.

 

TIP

Neem ongeveer  1 á 1,5 week voorafgaand aan de datum waarop jouw internet verhuist wordt, nogmaals contact op met jouw provider om te verifiëren of een en ander (nog) ingepland staat. De ervaring leert dat er nog wel eens iets mis gaat tussen het doorgeven en het daadwerkelijk op de planning zetten van de verhuizing bij providers.

 

Jouw internetaansluiting verhuizen vraagt tijdig om actie. Het staat daarom als een van de eerste dingen op onze checklist. Iedereen die een offerte afspraak bij ons inplant ontvangt onze checklist ter voorbereiding op de verhuizing. Zo heb je een handige tool die je helpt om in de juiste volgorde en tijdsbestek alles te regelen. Zoals jouw internetaansluiting verhuizen.

Over de auteur

Hillebrand Verhuizingen & Transport is in 1992 door, Joop en Yvonne Hillebrand, opgericht in Almere na hun verhuizing naar deze jonge stad. Verhuizen staat in de top 3 van de meest stressvolle momenten in een mensenleven. Het is onze missie om de verhuizing van onze klanten rustig en overzichtelijk te laten verlopen, zodat zij terug kunnen kijken op een stressloze verhuizing.