Veelgestelde vragen

De kosten van jouw verhuizing hangen helemaal af van wat je wilt laten verhuizen, wat je eventueel zelf doet, waar je woont en waar je naar toe gaat verhuizen. Een gemiddeld gezin is doorgaans tussen de € 1000 en € 1500 kwijt. Maar het kan ook voordeliger of duurder uitvallen. Omdat elke inboedel anders is, iedereen andere wensen heeft en geen huis hetzelfde is, komen we daarom op afspraak bij je langs om jouw verhuizing door te nemen zoals jij hem in gedachten hebt. Op basis daarvan stellen wij dan een op maat gemaakte offerte op. In de offerte staat precies beschreven hoe jouw verhuizing eruit komt te zien en welke kosten dat met zich meebrengt. Zo zijn er geen verrassingen achteraf.

Bij ons kantoor hebben wij een professioneel en volledig voor korte en langdurige opslag gefaciliteerde opslagruimte. Hier staat je inboedel beveiligd en verwarmd, zolang als dat nodig is.

Wanneer je het verhuizen van jouw inboedel (meubels, verhuisdozen en losse/kleine items) aan ons uitbesteedt, krijg je de benodigde verhuisdozen van ons in bruikleen. Ook doen we er inpakpapier, labels én inpakinstructies bij. Na de verhuizing krijgen we de verhuisdozen dan weer terug.

Ons verhuisbedrijf wordt regelmatig gecheckt door de NIWO. Een organisatie die transportvergunningen verstrekt aan vakkundige en solvabele bedrijven. Bij elke audit wordt er onder andere gekeken naar de diploma’s, boekhouding, solvabiliteit en het wagenpark. Alle onderdelen moeten ruim voldoende zijn om een vergunning te kunnen aanvragen én om deze te behouden! Zonder deze vergunningen is het NIET toegestaan om aan het Beroepsgoederen Vervoer deel te nemen. Op deze website kun je opzoeken of een bedrijf een NIWO vergunning heeft.

Waar gewerkt wordt kunnen fouten gemaakt worden. Ook bij ons. Uiteraard doen wij er alles aan om schade te voorkomen. Mocht er onverhoopt toch iets gebeuren, is uw inboedel bij ons verzekerd tegen vervangingswaarde met een maximum verzekerde waarde van € 100.000.

Wanneer je inboedel tussentijds bij ons staat opgeslagen, geldt deze dekking ook tijdens de eerste opslagperiode (4 weken). Daarna is de inboedel verzekerd tegen dagwaarde met een maximaal verzekerd bedrag van € 23.000,- Wil je de inboedel ook tijdens de overige opslagperiode all-risk verzekeren, dan is het mogelijk om de verzekering te verlengen. Laat het ons vooraf weten wanneer je hier gebruik van wilt maken, zodat wij de verzekeringspremie voor je kunnen berekenen en de verzekering tijdig kunnen afsluiten.

Uiteraard zijn er condities van toepassing. Deze staan uitgebreid beschreven in onze Algemene Voorwaarden die we meesturen met onze offerte. Zo weet je vooraf precies waar je aan toe bent.

Onze planning loopt zo’n 6 tot 8 weken vooruit. Dit betekent dat het verstandig is om bijtijds een verhuisdatum te reserveren. En nog belangrijker om hier eerst naar te informeren voordat je de aannemer gaat inhuren of een vrije dag aanvraagt op je werk.

Ja, dat kan. De verhuisprijs bestaat uit verschillende componenten. De reistijd is er één van. De kosten hiervan kunnen we apart in de offerte opnemen.

Ja! Omdat onze planning wat verder vooruit loopt is het goed om alvast het administratieve deel te regelen. Zo kunt u meteen handelen wanneer u wél weet in welke periode u gaat verhuizen. Het is zelfs mogelijk om de offerte alvast te accepteren ook al is de (ver)koop van de woning nog niet definitief. U accepteert de offerte dan onder voorbehoud van financiering/verkoop.

Is een offerte afspraak vrijblijvend?

Als jij je afvraagt of er kosten aan zijn verbonden, dan is het antwoord ‘nee’. Maar geheel vrijblijvend is het niet. Onze adviseurs nemen de moeite om naar je toe te komen en nemen de tijd om alles uitgebreid en professioneel met je door te nemen. We vragen je daarom wel om de afspraak in te plannen op een moment waarop jijzelf de tijd hebt en niet gestoord wordt. Na het maken van de afspraak krijg je van ons per e-mail een afspraakbevestiging. Hierin staan tips ter voorbereiding op de afspraak. Neem deze op tijd door zodat je voorbereid bent op het gesprek. Zo kun je alle vragen van onze adviseur weldoordacht beantwoorden én vergeet je zelf ook niet om de vragen te stellen die je ongetwijfeld hebt.

Ja, ik wil een offerte

 

Kan ik de offerte nog wijzigen na acceptatie?

Dat kan. Het is natuurlijk niet de bedoeling om elke week met nieuwe plannen te komen. Maar wanneer blijkt dat er budget vrij is gekomen en je nog aanvullende werkzaamheden wilt uitbesteden… dan is dat mogelijk zolang onze planning dit toelaat. Blijk je meer vrije dagen te hebben dan gedacht en wil je toch wat dingen zelf gaan doen? Dan kan dat ook. We passen de order dan voor je aan.

Geef een wijziging door