jun 08
De week voor de verhuizing

De week voor de verhuizing

Verhuizen vraagt om multitasking en vooral goed plannen. Er moeten veel dingen gebeuren en allemaal op het juiste moment. Vervelend genoeg zijn er meerdere taken die je eigenlijk pas in de laatste fase voor de verhuisdag kunt doen. De laatste week voor je verhuizing kan dan al snel hectisch en onoverzichtelijk worden. Om je te helpen de uitgang te vinden in het doolhof dat verhuizen heet, hebben we dit artikel voor je geschreven. Hier gaan we in willekeurige volgorde in op hoe je de week voor je verhuizing goed kunt besteden.

Buren informeren

Laat je buren weten wanneer je gaat verhuizen door een brief in de brievenbus te doen. Of door een memo op te hangen op het memobord en in de huislift wanneer je in een appartementencomplex woont/komt te wonen. Doordat de buren van te voren zijn ingelicht, zijn ze voorbereid op eventueel overlast. Dit voorkomt klachten en helpt je buren om eventuele voorzorgsmaatregelen te nemen. Denk bijvoorbeeld aan het vroegtijdig weghalen van de auto van de oprit zodat ze weg kunnen als de verhuiswagen voor de deur staat.

Parkeerplaats(en) regelen voor de verhuisauto

Als je toch contact hebt met de buren, bespreek dan meteen even de parkeersituatie. Om al je spullen in één keer over te krijgen naar de nieuwe woning is een grote(re) verhuiswagen nodig die op een strategische plek geparkeerd moet worden. Zo dicht mogelijk bij de woning en aan de kant zodat overige verkeersdeelnemers zo min mogelijk overlast ervaren van de wagen. Regel daarom bijtijds met jouw gezinsleden en/of buren dat de auto’s op tijd weg zijn en de verhuiswagen voor de deur geparkeerd kan worden. Het kan eventueel handig zijn om de parkeervakken af te zetten met afzetlint. Vraag je verhuisbedrijf of ze dit aan je kunnen verstrekken.

Demonteren van meubels

meubels demonteren

Linnenkasten, grote tafels en bureaus, stellingen et cetera moeten in veel gevallen gedemonteerd worden voor de verhuizing (waarom dit zo is lees je hier). Dit kun je het beste voor de verhuisdag doen. In de laatste dagen voor de verhuizing ben je vaak te druk met andere dingen waardoor je deze items toch niet tot nauwelijks gebruikt. We adviseren wel om de bedden te laten staan (tenzij het om meer ingewikkeldere bedden gaat zoals een hoogslaper). Zo kun je nog een nacht goed en comfortabel slapen zodat je meer energie hebt op de dag van je verhuizing. Geen zin, tijd of kennis om het de- en monteren zelf te doen? Besteed het dan uit aan het verhuisbedrijf van jouw keuze.

Meubelviltjes aanschaffen

Grote kans dat je een nieuwe vloer hebt laten leggen in je nieuwe huis. Zonde als daar meteen krassen op ontstaan. Vaak bedenk je in de dagen na de verhuisdag dat het meubilair een andere opstelling moet krijgen of wil je de bank toch nog een paar centimeter opschuiven. Wanneer hier nieuwe viltjes onder zitten kun je het meubilair makkelijker verplaatsen en heb je minder kans op schade. Haal daarom voldoende viltjes in huis. Bij voorkeur in verschillende kleuren en maten zodat je deze kunt afstemmen op het meubel waar ze onder komen.

Tuinplanten afdekken

Planten in de vaste aarde horen bij de woning die je achterlaat, tenzij hier concreet andere afspraken over hebt gemaakt. Alle planten in potten mag je meenemen naar je nieuwe woning. Is dit ook op jouw situatie van toepassing? Zet de planten in pot dan tijdig onder een afdak of dek ze af om te voorkomen dat de aarde zich volzuigt met neerslag. Dit voorkomt dat de potten extra zwaar worden en kan er geen water uitlopen in de verhuiswagen tussen al je mooie binnen meubilair en de verhuisdozen.

Koelkast schoonmaken

De week voor de verhuizing is ook het uitgelezen moment om de koelkast schoon te maken. De koelkast kan tenslotte niet met inhoud worden verhuisd. Denk er ook aan om alle losse onderdelen (glasplaatjes, lades etc.) uit de koelkast te halen. Een uitgelezen moment om de koelkast goed schoon te maken. Kijk ook meteen even naar het bakje met condenswater aan de achterzijde van de koelkast.

Over de auteur

Hillebrand Verhuizingen & Transport is in 1992 door, Joop en Yvonne Hillebrand, opgericht in Almere na hun verhuizing naar deze jonge stad. Verhuizen staat in de top 3 van de meest stressvolle momenten in een mensenleven. Het is onze missie om de verhuizing van onze klanten rustig en overzichtelijk te laten verlopen, zodat zij terug kunnen kijken op een stressloze verhuizing.