mei 17
De perfecte verhuisdatum plannen

De perfecte verhuisdatum plannen

Gefeliciteerd, je gaat verhuizen! Voordat je de overdracht van jouw oude en nieuwe huis plant, moet je goed nadenken over de verhuisdatum. Dit blijkt vaak lastiger dan gedacht. Want hoe kun je de perfecte verhuisdatum plannen? In dit blog delen wij inside information die niemand je tot dus ver heeft verteld.

Voordat we in gaan op hoe je de perfecte verhuisdatum plannen kunt, nemen we de meest gemaakte fouten door op het gebied van het bepalen van je verhuisdag.

 • De verhuisdatum plannen op de dag van of de dag na de overdracht
  Je zal niet de eerste zijn die denkt dat het praktisch is om de verhuizing en overdracht van de woning(en) op dezelfde dag te plannen. Wij raden het je echter sterk af om dit te doen. Het is namelijk onmogelijk om de afspraak bij de notaris af te stemmen op de verhuizing. De afspraak bij de notaris duurt altijd langer dan je van te voren had gedacht. Met als resultaat dat het verhuisbedrijf voor een dichte deur staat omdat je de sleutel nog niet hebt. Of waardoor ze voor dag en dauw moeten beginnen met het inladen van je spullen. Want het oude huis moet leeg zijn voor de overdracht. Of het betekent dat je niet aanwezig bent tijdens het laden of lossen van de spullen. Zodat je geen vragen kunt beantwoorden van het verhuisteam.
 • Verhuizen op de dag na je vakantie
  Je ziet het al helemaal voor je. Uitgerust aan je verhuizing beginnen door vlak van te voren op vakantie te gaan. In de praktijk blijkt dit nogal eens een deceptie te zijn. In aanloop naar de verhuizing zijn er veel zaken die geregeld moeten worden. Partijen die aangestuurd of soms zelfs aangespoord moeten worden. En wat als je vlucht vertraagd is of zelfs geannuleerd wordt? Dan staat het verhuisbedrijf bij je op de stoep en jij bent niet eens in het land. We hoeven niet uit te leggen dat dit niet handig is.
 • De verhuisdag plannen op de dag na de laatste kluswerkzaamheden
  We snappen dat je staat te springen om te verhuizen naar je nieuwe droompaleis. Helaas blijkt keer op keer dat aannemers, klusjesmannen, vloerenleggers etc. lijden aan wat wij noemen het-positief-plannen-syndroom. Ze zeggen x tijd nodig te hebben om de werkzaamheden te voltooien. Enerzijds omdat ze geen rekening houden met tegenslagen. Anderzijds omdat klanten doorgaans wensen, of soms zelfs eisen, dat ze zo snel mogelijk klaar moeten zijn.  Als gevolg worden er beloftes gemaakt die in werkelijkheid niet nagekomen kunnen worden. En je spullen verhuist worden naar een huis dat eigenlijk nog niet begaan- of bewoonbaar is. Of de verhuizing moet worden uitgesteld. Wat als de verbouwing tien dagen langer duurt, maar het verhuisbedrijf pas vijf weken na de eerder geplande verhuisdatum weer tijd heeft?
 • Te weinig tijd plannen tussen de overdracht van het oude en nieuwe huis
  Financieel is het natuurlijk aantrekkelijk om het oude huis zo snel mogelijk van de hand te doen na het krijgen van de sleutel van je nieuwe huis. Dit scheelt tenslotte dubbele lasten. Maar ook hier schuilt een addertje onder het gras, die zich maar al te vaak laat zien. Allereerst de gevolgen van punt 3. Waar laat je jouw spullen? Waar ga je zelf wonen als je jouw oude huis al uit moet, maar je nog niet in je nieuwe huis terecht kan? En kun je de extra kosten betalen die deze situatie met zich meebrengt?

  En zelfs als je wel rechtstreeks naar je nieuwe huis kunt verhuizen… wat als er verborgen gebreken blijken te zijn in de oude woning die niet in de overeenkomst zijn meegenomen? Je bent verplicht deze schades op te lossen. Niet alleen zit je nog midden tussen de verhuisdozen. En heb je geen idee uit welke doos je morgenochtend een schone onderbroek vandaan kunt toveren. Je moet nu ook nog ‘even’ die schade oplossen in het oude huis die je niet had voorzien. En het liefst vóór de overdracht. Nu maar hopen dat er geen levertijden zitten op het materiaal dat je nodig hebt. Of dat het weken duurt voordat er een expert kan komen om het te repareren…

Na het lezen van deze situaties denk je misschien dat wij lijden aan het pessimisme virus. Niets is minder waar. We spreken, helaas! uit ervaring. Al deze scenario’s zijn we meerdere keren bij klanten tegengekomen, omdat ze ons advies niet ter harte hebben genomen. Omdat ze geen rekening hebben gehouden met tegenslagen. Of omdat ze vooraf onvoldoende in overleg zijn gegaan met alle betrokken partijen. Door het delen van deze ervaringen willen wij jou voor dezelfde fouten behoeden. Zodat jij alle bijkomstigheden goed kunt plannen en de perfecte verhuisdatum kunt bepalen. Want wij gunnen ook jou een soepele verhuizing naar jouw nieuwe (droom)huis.

Het is duidelijk wanneer je in elk geval niet moet gaan verhuizen. Maar wanneer dan wel? Met deze vijf tips plan jij de perfecte verhuisdatum.

 1. Bepaal en leg je verhuisdatum vast vóór je de overdrachten inplant
  Je wilt voorkomen dat je de perfecte verhuisdatum hebt gepland, maar dat het verhuisbedrijf van jouw keuze volgeboekt is op die datum. Houd er hierbij rekening mee dat de planning van gerenommeerde verhuisbedrijven gemiddeld genomen 1,5 tot 2 maanden voor loopt.
 2. Verhuis minimaal 1 week voor de overdracht van jouw oude woning
  Zo weet je zeker dat je voldoende tijd hebt om je eerst in je nieuwe huis te installeren, de oude woning schoon te maken en eventuele gebreken nog op te lossen.
 3. Verhuis minimaal 1-2 weken na de laatst geplande kluswerkzaamheden
  Als werkzaamheden uitlopen, om wat voor reden dan ook, dan is dat vaak langer dan een dagje. Door voldoende speling te houden in je planning kun je een tegenslag of tegenslagen opvangen zonder dat dit andere planningen meteen overhoop gooit.
 4. Plan de overdracht van het nieuwe huis minimaal 1 week voor je verhuizing
  Ook al heb je niet gepland om iets aan je nieuwe huis te doen voor de verhuizing, dan is het als nog slim om wat extra tijd in te bouwen. Je hebt het huis tenslotte alleen gemeubileerd gezien. Het ziet er vaak heel anders uit wanneer het leeg staat. Zo heb je nog de gelegenheid om een likje verf aan te brengen, schoon te maken en eventueel wat zaken te vervangen als dat nodig is.
 5. Zorg dat je minimaal 1 week voor je verhuizing terug bent van vakantie
  Geef jezelf de ruimte om de laatste puntjes op de i te zetten. En je weet ook zeker dat je in elk geval in het land bent als het verhuisteam aanbelt.

Door bovenstaande tips toe te passen op jouw verhuisdatum, kun jij de perfecter verhuisdatum plannen. Je weet in elk geval zeker dat je voldoende ruimte hebt in jouw planning om de meeste hobbels op te kunnen vangen. Er kunnen zich natuurlijk onvoorziene situatie’s voordoen, waar je vooraf nooit rekening mee had kunnen houden. Vervelend, maar voor elk probleem is een oplossing. Wanneer je jouw verhuizing bij ons hebt ingepland, zullen wij in elk geval ons uiterste best doen om samen met jou een zo gunstig mogelijke oplossing te bedenken. Zodat je verhuizing alsnog soepel verloopt 😀

Wil je professioneel advies en begeleiding bij jouw verhuizing? Vraag dan een vrijblijvende offerte bij ons aan.

Over de auteur

Hillebrand Verhuizingen & Transport is in 1992 door, Joop en Yvonne Hillebrand, opgericht in Almere na hun verhuizing naar deze jonge stad. Verhuizen staat in de top 3 van de meest stressvolle momenten in een mensenleven. Het is onze missie om de verhuizing van onze klanten rustig en overzichtelijk te laten verlopen, zodat zij terug kunnen kijken op een stressloze verhuizing.